Твердий козячий сир
(покроковий рецепт з фото)
Мій чоловік жити не може без смачних сирів. Але в магазинах і ціна висока, і я вважаю, що краще приготувати сир будинку. Сьогодні я розповім, як приготувати твердий козячий сир.
Козій сир дуже смачний. Звичайно, його смак змінюється в залежності від молока, але в цілому він набагато м'якше, дуже м'якої консистенції, має багато отворів. Він дуже простий у приготуванні. З одного літра молока виходить з близько 100 грамів готового сиру.
- Козяче молоко - 4 L
- Бактерії MSO - 1 штука
- Сичужний фермент - 1 штука
- Сіль - За смаком
Наливаємо молоко в каструлю, додаємо бактерії, перемішуємо і залишаємо на годину. Потім влийте в молоко потрібну кількість сичужного ферменту (см. На упаковці). Нагрейте до 30 градусів, накрийте і залиште ще на 1 час.
Через годину злийте частина сироватки, так щоб інша частина тільки трохи покривала сир.
Через годину злийте частина сироватки, так щоб інша частина тільки трохи покривала сир.
Сир нагріваємо до 37 градусів, постійно перемішуючи. Нам потрібно, щоб вийшла зерниста текстура, щоб при натисканні він злегка пружинив.
Сир нагріваємо до 37 градусів, постійно перемішуючи. Нам потрібно, щоб вийшла зерниста текстура, щоб при натисканні він злегка пружинив.
Отриманий таким чином сир відкиньте на друшляк. Дайте стекти рідини з одного боку і з іншого по годині.
Потім поставте сир під прес приблизно на 6 годин, спочатку з вагою 0, 5 кг, досягаючи, нарешті, до 1, 5 кг.
Потім викладіть сир на дошку, вистеленную паперовими рушниками, щоб він висох протягом 12 годин.
Потім викладіть сир на дошку, вистеленную паперовими рушниками, щоб він висох протягом 12 годин.
Потім додайте в сир сіль. Необхідна кількість солі - 2% від маси сиру. Сіль втирайте в верхні і нижні поверхні і сторони.
Сир зберігається в прохолодному місці протягом 2 тижнів. Потрібно щодня перевертати його.