Домашній твердий сир
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо разом домашній пікантний сир з перчинкою. Виходить смачний і корисний продукт. Дивимося рецепт домашнього твердого сиру.
Щоб приготувати домашній твердий сир самостійно, нам знадобиться зробити кисле молоко. Беремо молоко, трохи підігріваємо, додаємо ложку кефіру і залишаємо в теплому місці на два-три дні. Так у нас вийде закваска. Потім беремо свіже пастеризоване молоко. Рецепт простий, дивимося далі.
- Молоко - 2 L
- Кисле молоко - 500 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки
- Кріп - За смаком
- Солодкий перець - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
Молоко доводь до кипіння, яйця збиваємо з закваскою.
Вводимо цю суміш в молоко і вогонь зменшуємо. Заважаємо трохи. Починає відділятися сирна частина. Цей процес займе хвилин 10.
Дайте рідини стекти, через марлю можна або друшляк зробити це.
Додаємо подрібнені зелень і перець.
Все добре перемішуємо, рідина ще може стекти.
Потім викладаємо все в форму, притискаємо вантажем і відправляємо в холодильник на 8-10 годин.
Потім викладаємо все в форму, притискаємо вантажем і відправляємо в холодильник на 8-10 годин.
Готовий домашній твердий сир змастіть сіллю і потримайте в холодильнику ще пару годин, але вже не в формі.
Смачного!
Смачного!