Рецепт Домашній твердий сир фото

Домашній твердий сир
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 16 г. 0 хв.

Готуємо разом домашній пікантний сир з перчинкою. Виходить смачний і корисний продукт. Дивимося рецепт домашнього твердого сиру.

Опис приготування:

Щоб приготувати домашній твердий сир самостійно, нам знадобиться зробити кисле молоко. Беремо молоко, трохи підігріваємо, додаємо ложку кефіру і залишаємо в теплому місці на два-три дні. Так у нас вийде закваска. Потім беремо свіже пастеризоване молоко. Рецепт простий, дивимося далі.

  • Молоко - 2 L
  • Кисле молоко - 500 мілілітрів
  • Яйця - 4 штуки
  • Кріп - За смаком
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
домашній твердий сир - фото крок 1
Молоко доводь до кипіння, яйця збиваємо з закваскою.
домашній твердий сир - фото крок 2
Вводимо цю суміш в молоко і вогонь зменшуємо. Заважаємо трохи. Починає відділятися сирна частина. Цей процес займе хвилин 10.
домашній твердий сир - фото крок 3
Дайте рідини стекти, через марлю можна або друшляк зробити це.
домашній твердий сир - фото крок 4
Додаємо подрібнені зелень і перець.
домашній твердий сир - фото крок 5
Все добре перемішуємо, рідина ще може стекти.
Потім викладаємо все в форму, притискаємо вантажем і відправляємо в холодильник на 8-10 годин.
домашній твердий сир - фото крок 6
Готовий домашній твердий сир змастіть сіллю і потримайте в холодильнику ще пару годин, але вже не в формі.
Смачного!

Схожі рецепти