Твердий домашній сир з сиру
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати домашній сир самостійно. Це дуже просто, смачно і корисно! Ділюся з Вами рецептом!
З домашнім сиром можна приготувати відмінні бутерброди на сніданок. У процесі приготування в сир можна додати спеції або горіхи. Тим самим завжди отримуючи новий смак.
- Сир - 700 грам
- Молоко - 1 літрів
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 чайних ложок
- Сода - 1 чайних ложок
- Вершкове масло - 50 грам
Сир залийте молоком і поставте грітися. Коли маса стане гарячою, молоко відкине сироватку. Процідіть масу через кілька шарів марлі.
В отриману масу додайте розтоплене вершкове масло, сіль, соду і яйця. Перемішайте.
Викладіть сир. Активно перемішуйте дерев'яною лопаткою і нагрівайте, поки маса не стане однорідною. На це піде 10-15 хвилин. Потім масу викладіть у посуд, застелену харчовою плівкою. Зверху поставте прес і приберіть в холодильник на 2-3 годину.
Домашній сир готовий. Смачного!