Рецепт Тушковані реберця з картоплею фото

Тушковані реберця з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Реберця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Шукайте цікавий варіант приготування баранячих ребер? можливо, це саме те, що вам потрібно. Простий рецепт тушкованих реберець з картоплею і овочами - даний смакота, гідне свята.

Опис приготування:

Приготувати тушковані реберця з картоплею в домашніх умовах досить просто. Ця страва може стати відмінним варіантом для ситного обіду або вечері. Завдяки використанню великої кількості спецій, ребра виходять неймовірно ароматними і апетитними.

  • Ребра - 700-800 грам
  • Курдючний жир - 50 грам
  • Картопля - 700-800 грам
  • Морква - 2-3 штук
  • Цибулина - 5-6 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Розмарин - 1 щіпка
  • Koreandr - 1 щіпка
  • Журавлина - 50 грам
  • Ялівцеві ягоди - 50 грам (по бажанню)
  • Лимон - 0.5 штуки
  • В'ялені помідори - 3-5 штук
тушковані реберця з картоплею - фото крок 1
1. На сковороду відправити невелику кількість курдючного жиру і топленого масла.
тушковані реберця з картоплею - фото крок 2
2. Ребра вимити, просушити і нарізати шматочками. Щоб тушковані реберця з картоплею в домашніх умовах зберегли свій сік, їх необхідно попередньо обсмажити на сковороді до появи скоринки. На розтопленому жирі обсмажувати ребра в кілька етапів, щоб вони не заважали один одному.
тушковані реберця з картоплею - фото крок 3
3. Обсмажені ребра зняти з вогню і викласти в глибоку ємність.
тушковані реберця з картоплею - фото крок 4
4. На цю ж сковороду відправити очищений, вимитий і розрізаний на середні шматочки картоплю. Обсмажити його трохи на сильному вогні.
тушковані реберця з картоплею - фото крок 5
5. Тепер на сковороду можна повернути ребра. Якщо сковорода невеликого розміру, краще використовувати сотейник. На дно перекласти картопля, разом з витоплений жиром.
тушковані реберця з картоплею - фото крок 6
6. Морква очистити і нарізати довгими смужками середньої товщини. Не варто дрібнити, щоб морква не розварилася в процесі приготування.
тушковані реберця з картоплею - фото крок 7
7. Цибулини очистити і нарізати кільцями. Викласти зверху і розподілити по всій поверхні. Не варто боятися великої кількості цибулі, так як він дуже добре увариться.
тушковані реберця з картоплею - фото крок 8
8. Ось такий дуже простий рецепт тушкованих реберець з картоплею. Тепер сотейник потрібно накрити кришкою і на невеликому вогні томити блюдо близько 45 хвилин. За цей час підготувати ароматні прянощі і спеції. Додати все в сотейник. Посолити і поперчити за смаком. Знову накрити кришкою і тушкувати до повної готовності ще близько 1.5 годин.

Схожі рецепти