Тушковані реберця з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте цікавий варіант приготування баранячих ребер? можливо, це саме те, що вам потрібно. Простий рецепт тушкованих реберець з картоплею і овочами - даний смакота, гідне свята.
Приготувати тушковані реберця з картоплею в домашніх умовах досить просто. Ця страва може стати відмінним варіантом для ситного обіду або вечері. Завдяки використанню великої кількості спецій, ребра виходять неймовірно ароматними і апетитними.
- Ребра - 700-800 грам
- Курдючний жир - 50 грам
- Картопля - 700-800 грам
- Морква - 2-3 штук
- Цибулина - 5-6 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Розмарин - 1 щіпка
- Koreandr - 1 щіпка
- Журавлина - 50 грам
- Ялівцеві ягоди - 50 грам (по бажанню)
- Лимон - 0.5 штуки
- В'ялені помідори - 3-5 штук
1. На сковороду відправити невелику кількість курдючного жиру і топленого масла.
2. Ребра вимити, просушити і нарізати шматочками. Щоб тушковані реберця з картоплею в домашніх умовах зберегли свій сік, їх необхідно попередньо обсмажити на сковороді до появи скоринки. На розтопленому жирі обсмажувати ребра в кілька етапів, щоб вони не заважали один одному.
3. Обсмажені ребра зняти з вогню і викласти в глибоку ємність.
4. На цю ж сковороду відправити очищений, вимитий і розрізаний на середні шматочки картоплю. Обсмажити його трохи на сильному вогні.
5. Тепер на сковороду можна повернути ребра. Якщо сковорода невеликого розміру, краще використовувати сотейник. На дно перекласти картопля, разом з витоплений жиром.
6. Морква очистити і нарізати довгими смужками середньої товщини. Не варто дрібнити, щоб морква не розварилася в процесі приготування.
7. Цибулини очистити і нарізати кільцями. Викласти зверху і розподілити по всій поверхні. Не варто боятися великої кількості цибулі, так як він дуже добре увариться.
8. Ось такий дуже простий рецепт тушкованих реберець з картоплею. Тепер сотейник потрібно накрити кришкою і на невеликому вогні томити блюдо близько 45 хвилин. За цей час підготувати ароматні прянощі і спеції. Додати все в сотейник. Посолити і поперчити за смаком. Знову накрити кришкою і тушкувати до повної готовності ще близько 1.5 годин.