Рецепт Тушковані реберця з картоплею в мультиварці фото

Тушковані реберця з картоплею в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Картопля , Морква , Реберця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Розповім про те, як приготувати тушковані реберця з картоплею з мультиварці. Спершу обсмажую м'ясо на сковороді, щоб вийшла золотава скоринка, а потім вже тушу з картоплею та морквою.

Опис приготування:

Таке блюдо можна приготувати не тільки в мультиварці (якщо у вас її немає), можете використовувати казанок або каструлю з товстим дном. Блюдо відмінно підходить для ситного сімейної вечері. Можете використовувати інші овочі, наприклад, гарбуз, кабачки або навіть гриби. Подавайте блюдо, поки воно ще гаряче.

  • Борошно - 0, 5 склянки
  • Реберця - 1, 2-1, 5 кілограма
  • Сіль, перець - За смаком
  • Часник - 8 зубчиків
  • Цибуля - 1 штука
  • Чебрець - 1-2 штук
  • Томатний соус - 400 грам
  • Картопля - 4 штуки
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Морква - 2 штуки
тушковані реберця з картоплею в мультиварці - фото крок 1
1. Вимийте ребра і витріть серветками. Викладіть борошно в тарілку і обваляйте в ній реберця, посипте сіллю і перцем.
тушковані реберця з картоплею в мультиварці - фото крок 2
2. Розтопити вершкове масло на сковороді, потім викладіть реберця і обсмажте з кожного боку до утворення золотистої скоринки, відкладіть їх в сторону.
тушковані реберця з картоплею в мультиварці - фото крок 3
3. Очистіть цибулю і наріжте кубиком, часник залиште зубчиками. Поверніть сковороду на вогонь, викладіть підготовлені овочі, додайте чебрець і готуйте 1-2 хвилини.
тушковані реберця з картоплею в мультиварці - фото крок 4
4. У чашу мультиварки викладіть овочі, потім покладіть реберця, залийте все томатним соусом і склянкою води, трохи солі.
тушковані реберця з картоплею в мультиварці - фото крок 5
5. Встановіть в чашу сітку для пароварки, а на неї покладіть очищений і нарізаний крупно картопля, морква. Встановіть режим «Гасіння» і готуйте 90 хвилин.
тушковані реберця з картоплею в мультиварці - фото крок 6
6. Після закінчення програми відкрийте кришку, дістаньте картоплю з морквою і подрібніть в пюре, перемішайте з сіллю і вершковим маслом.
тушковані реберця з картоплею в мультиварці - фото крок 7
7. Викладіть картопляний гарнір і тушковані реберця з утворилася підливою. Смачного!

Схожі рецепти