Тушковані реберця з картоплею в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Розповім про те, як приготувати тушковані реберця з картоплею з мультиварці. Спершу обсмажую м'ясо на сковороді, щоб вийшла золотава скоринка, а потім вже тушу з картоплею та морквою.
Таке блюдо можна приготувати не тільки в мультиварці (якщо у вас її немає), можете використовувати казанок або каструлю з товстим дном. Блюдо відмінно підходить для ситного сімейної вечері. Можете використовувати інші овочі, наприклад, гарбуз, кабачки або навіть гриби. Подавайте блюдо, поки воно ще гаряче.
- Борошно - 0, 5 склянки
- Реберця - 1, 2-1, 5 кілограма
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 8 зубчиків
- Цибуля - 1 штука
- Чебрець - 1-2 штук
- Томатний соус - 400 грам
- Картопля - 4 штуки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Морква - 2 штуки
1. Вимийте ребра і витріть серветками. Викладіть борошно в тарілку і обваляйте в ній реберця, посипте сіллю і перцем.
2. Розтопити вершкове масло на сковороді, потім викладіть реберця і обсмажте з кожного боку до утворення золотистої скоринки, відкладіть їх в сторону.
3. Очистіть цибулю і наріжте кубиком, часник залиште зубчиками. Поверніть сковороду на вогонь, викладіть підготовлені овочі, додайте чебрець і готуйте 1-2 хвилини.
4. У чашу мультиварки викладіть овочі, потім покладіть реберця, залийте все томатним соусом і склянкою води, трохи солі.
5. Встановіть в чашу сітку для пароварки, а на неї покладіть очищений і нарізаний крупно картопля, морква. Встановіть режим «Гасіння» і готуйте 90 хвилин.
6. Після закінчення програми відкрийте кришку, дістаньте картоплю з морквою і подрібніть в пюре, перемішайте з сіллю і вершковим маслом.
7. Викладіть картопляний гарнір і тушковані реберця з утворилася підливою. Смачного!