Тушкована яловичина з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Смачне основне блюдо з м'яса з набором овочів. Потрібно буде витратити трохи часу, щоб зробити це блюдо, але результат не розчарує вас, це я гарантую.
Хочеться зруйнувати стереотип про те, що смачно приготоване м'ясо обов'язково має бути смаженим. Сьогодні доведу вам зворотне і розповім дуже простий і смачний рецепт приготування тушкованої яловичини.
- Яловичина - 1 кілограм
- Помідори - 2-3 штук
- Морква - 2-3 штук
- Цибуля - 1 штука
- Червоний перець - 0.5 чайних ложки
- Лавровий лист - 4-5 штук
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець болгарський - 1 штука
1. Яловичину наріжте на кубики завтовшки в 3-5 см.
2. Обсмажте шматочки, розподіливши на сковороді в один шар, на рослинному маслі.
3. Помістіть м'ясо в глибоку ємність. Додайте кип'ячену воду лавровий лист, а також сіль за смаком. Накрийте ємність кришкою і поставте на повільний вогонь.
4. Цибуля наріжте півкільцями, обсмажте його на сковороді до золотистої, приблизно 10-15 хвилин.
5. У сковороду додайте натерту на крупній тертці моркву і тушкуйте овочі протягом 5 хвилин.
6. Томати наріжте на великі шматочки і додайте до інших овочів, посипте червоним перцем і сіллю за смаком. Залиште гаситися на 5 хвилин.
7. Перець вимийте і поріжте на великі смужки. Очистіть від насіння, додайте до овочів гаситися на 2 хвилини. Після розподіліть овочі на м'ясо, щоб вони пустили сік і м'ясо набуло ніжний смак.