Яловичина з морквою і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування яловичини з чорносливом і морквою. Чорнослив і морква дуже добре поєднуються з яловичиною.
Якщо морква протушкувати і додати її до м'яса, вийде дуже смачно. М'ясо краще готувати у вершковому маслі. На гарнір - кускусу або рисі.
- Яловичина (грудинка) - 500 грам
- Морква - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 170 грам
- Чорнослив - 15 штук
- Вода (бульйон) - 1 Склянка
- Сіль - 1 За смаком
- Вершкове масло - 40 мілілітрів
1. Невеликими кубиками нарізаємо яловичину (приблизно 1х1). Очищаємо цибулю і дрібно-дрібно його нарізаємо. Промиваємо моркву, очищаємо і невеликими брусочками її нарізаємо.
2. Розігріваємо вершкове масло в каструлі з товстими стінами, додаємо цибулю і готуємо, поки він не стане золотистого кольору. Додаємо яловичину, нарізану кубиками. Готуємо всі разом, постійно помішувати (з яскраво червоного м'ясо повинно стати сіруватим). Вливаємо склянку бульйону або води, розмішуємо і доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо і продовжуємо тушкувати із закритою кришкою.
3. Поки гаситься м'ясо, ми підготуємо морква. На розігрітій сковороді розтопити вершкове масло і додамо сюди морква. Помішуючи, продовжуємо обсмажувати, поки морква не почне світлішати. Потім сковороду знімаємо з вогню. У каструлю до м'яса перекладаємо моркву і сюди ж додаємо чорнослив. Тепер все трохи підсолити. До готовності м'яса під закритою кришкою залишаємо гаситися.
4. На гарнір до цього блюда дуже добре підійде білий рис або кус-кус. Блюдо готово.