Рецепт Яловичина з морквою і чорносливом фото

Яловичина з морквою і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Фрукти, Яловичина, Сухофрукти, Чорнослив
Рецепти для схуднення
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Рецепт приготування яловичини з чорносливом і морквою. Чорнослив і морква дуже добре поєднуються з яловичиною.

Якщо морква протушкувати і додати її до м'яса, вийде дуже смачно. М'ясо краще готувати у вершковому маслі. На гарнір - кускусу або рисі.

  • Яловичина (грудинка) - 500 грам
  • Морква - 500 грам
  • Ріпчаста цибуля - 170 грам
  • Чорнослив - 15 штук
  • Вода (бульйон) - 1 Склянка
  • Сіль - 1 За смаком
  • Вершкове масло - 40 мілілітрів
яловичина з морквою і чорносливом - фото крок 1
1. Невеликими кубиками нарізаємо яловичину (приблизно 1х1). Очищаємо цибулю і дрібно-дрібно його нарізаємо. Промиваємо моркву, очищаємо і невеликими брусочками її нарізаємо.
яловичина з морквою і чорносливом - фото крок 2
2. Розігріваємо вершкове масло в каструлі з товстими стінами, додаємо цибулю і готуємо, поки він не стане золотистого кольору. Додаємо яловичину, нарізану кубиками. Готуємо всі разом, постійно помішувати (з яскраво червоного м'ясо повинно стати сіруватим). Вливаємо склянку бульйону або води, розмішуємо і доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо і продовжуємо тушкувати із закритою кришкою.
яловичина з морквою і чорносливом - фото крок 3
3. Поки гаситься м'ясо, ми підготуємо морква. На розігрітій сковороді розтопити вершкове масло і додамо сюди морква. Помішуючи, продовжуємо обсмажувати, поки морква не почне світлішати. Потім сковороду знімаємо з вогню. У каструлю до м'яса перекладаємо моркву і сюди ж додаємо чорнослив. Тепер все трохи підсолити. До готовності м'яса під закритою кришкою залишаємо гаситися.
яловичина з морквою і чорносливом - фото крок 4
4. На гарнір до цього блюда дуже добре підійде білий рис або кус-кус. Блюдо готово.

Схожі рецепти