Рецепт Тушкована лосятина фото

Тушкована лосятина
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

З традиційної яловичиною, куркою або свининою звикли мати справу все, а ось як правильно приготувати м'ясо лося, наприклад, знає далеко не кожен. Якщо до вас воно потрапило в руки, то рецепт стане в нагоді!

Опис приготування:

Хочу поділитися з вами простим і апетитним способом, як приготувати тушковану лосятину. Головний секрет м'якого м'яса - тривале вимочування. Не пошкодуйте часу і залиште м'ясо дня на 3. Що стосується спецій і овочів, то тут ви можете використовувати те, що вам більше до душі. Крім традиційного лука можна додати моркву, солодкий перець, і навіть картопля, наприклад, щоб вийшло ситне повноцінне блюдо.

  • Лосятина - 1 кілограм
  • Біле сухе вино - 100 мілілітрів
  • Спеції - За смаком
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Цибулина - 4-6 штук
тушкована лосятина - фото крок 1
1. М'ясо промийте, викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Залиште його вимочувати на 2-3 дня, регулярно змінюючи воду.
тушкована лосятина - фото крок 2
2. Після трохи відбийте і наріжте м'ясо невеликими шматочками. Викладіть в глибоку миску.
тушкована лосятина - фото крок 3
3. Додайте улюблені спеції, трохи білого сухого вина і гірчицю за смаком. Солити не потрібно, так як в Лосятині досить природних солей. Перед подачею спробуєте блюдо і при бажанні додасте сіль. Все ретельно перемішайте і залиште години на 3-4.
тушкована лосятина - фото крок 4
4. Розігрійте рослинне масло, викладіть лосятину і обсмажте. Додайте нарізану цибулю. Влийте воду так, щоб вона покрила м'ясо і залиште нудитися на дуже маленькому вогні на 2-2.5 годину. В кінці можна додати пару ложок сметани або майонезу.
тушкована лосятина - фото крок 5
5. Подавайте м'ясо до столу з улюбленим гарніром.
Смачного!

Схожі рецепти