Тушкована лосятина
(покроковий рецепт з фото)
З традиційної яловичиною, куркою або свининою звикли мати справу все, а ось як правильно приготувати м'ясо лося, наприклад, знає далеко не кожен. Якщо до вас воно потрапило в руки, то рецепт стане в нагоді!
Хочу поділитися з вами простим і апетитним способом, як приготувати тушковану лосятину. Головний секрет м'якого м'яса - тривале вимочування. Не пошкодуйте часу і залиште м'ясо дня на 3. Що стосується спецій і овочів, то тут ви можете використовувати те, що вам більше до душі. Крім традиційного лука можна додати моркву, солодкий перець, і навіть картопля, наприклад, щоб вийшло ситне повноцінне блюдо.
- Лосятина - 1 кілограм
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Спеції - За смаком
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 4-6 штук
1. М'ясо промийте, викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Залиште його вимочувати на 2-3 дня, регулярно змінюючи воду.
2. Після трохи відбийте і наріжте м'ясо невеликими шматочками. Викладіть в глибоку миску.
3. Додайте улюблені спеції, трохи білого сухого вина і гірчицю за смаком. Солити не потрібно, так як в Лосятині досить природних солей. Перед подачею спробуєте блюдо і при бажанні додасте сіль. Все ретельно перемішайте і залиште години на 3-4.
4. Розігрійте рослинне масло, викладіть лосятину і обсмажте. Додайте нарізану цибулю. Влийте воду так, щоб вона покрила м'ясо і залиште нудитися на дуже маленькому вогні на 2-2.5 годину. В кінці можна додати пару ложок сметани або майонезу.
5. Подавайте м'ясо до столу з улюбленим гарніром.
Смачного!
Смачного!