Лосятина в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Лосятина в горщику - це вишукане блюдо для справжніх гурманів. Якщо Вам захотілося приготувати що-небудь незвичайне і дуже смачне - це рецепт для Вас!
Якщо ви хочете, щоб страва вийшла настільки смачним, наскільки воно і повинно бути, рекомендую заздалегідь ознайомитися з процедурою підготовки лосятини. Попереджаю, що підготовка і сам процес приготування цієї страви потребують досить багато часу, однак Ви будете винагороджені за свої зусилля сповна, коли скуштуєте приготованого м'яса. Отже, пропоную Вашій увазі рецепт приготування лосятини в горщику!
1. Лосятину нарізаємо на 5-6 шматків, приблизно однакових за розміром. Потім злегка відбиваємо м'ясо з обох сторін. Товщина одного шматка в результаті не повинна перевищувати 1, 5 см. Натираємо шматки лосятини сумішшю перців.
2. Тепер займемося приготуванням маринаду: по перше, кільцями нарізаємо цибулю. Я поділяю 2 частини.
3. По-друге, наливаємо в піалу вино або яблучний оцет і додаємо до нього цукор і сіль. Ретельно перемішуємо.
4. Викладаємо в миску перший шар цибулі, поливаємо його половиною суміші вина, сіль і пісочний, потім кладемо лосятину.
5. Кладемо 2 zernиshka koriandra.
6. Викладаємо другий шар цибулі, на нього - м'ясо, поливаємо все маринадом.
7. Ми залишаємо м'ясо маринуватися. Добре відбита лосятина просочиться маринадом швидше. М'ясо дорослої або старої тварини буде маринуватися не менше 8 годин. Перші 2 години лосятина повинна маринуватися в темному місці при кімнатній температурі, а на решту 6 годин м'ясо можна поставити на нижню полицю холодильника. Далі дістаємо промаринуватися м'ясо з холодильника і даємо постояти при кімнатній температурі близько 2 годин.
8. Нарізаємо картопля, морква і цибуля. Розкладаємо по горщикам.
9. М'ясо обсмажуємо на сковороді до рум'яності.
10. Потім додаємо до м'яса томатну пасту і трохи води, щоб розбавити пасту. Ми залишаємо гаситися 7-10 хвилин.
11. Готову лосятину викладаємо в горщики і заливаємо теплою водою.
12. Далі відправляємо горщики в духовку і тушкуємо 2 години при температурі 180 градусів. Заздалегідь бажаю приємного апетиту!
- Лосятина - 500 грам
- Картопля - 6-8 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Томатна паста - 5 Ст. Ложок
- Біле вино - 50 мілілітрів (або оцет)
- Koriandr - 2 штуки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Суміш перців - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Лосятину нарізаємо на 5-6 шматків, приблизно однакових за розміром. Потім злегка відбиваємо м'ясо з обох сторін. Товщина одного шматка в результаті не повинна перевищувати 1, 5 см. Натираємо шматки лосятини сумішшю перців.
2. Тепер займемося приготуванням маринаду: по перше, кільцями нарізаємо цибулю. Я поділяю 2 частини.
3. По-друге, наливаємо в піалу вино або яблучний оцет і додаємо до нього цукор і сіль. Ретельно перемішуємо.
4. Викладаємо в миску перший шар цибулі, поливаємо його половиною суміші вина, сіль і пісочний, потім кладемо лосятину.
5. Кладемо 2 zernиshka koriandra.
6. Викладаємо другий шар цибулі, на нього - м'ясо, поливаємо все маринадом.
7. Ми залишаємо м'ясо маринуватися. Добре відбита лосятина просочиться маринадом швидше. М'ясо дорослої або старої тварини буде маринуватися не менше 8 годин. Перші 2 години лосятина повинна маринуватися в темному місці при кімнатній температурі, а на решту 6 годин м'ясо можна поставити на нижню полицю холодильника. Далі дістаємо промаринуватися м'ясо з холодильника і даємо постояти при кімнатній температурі близько 2 годин.
8. Нарізаємо картопля, морква і цибуля. Розкладаємо по горщикам.
9. М'ясо обсмажуємо на сковороді до рум'яності.
10. Потім додаємо до м'яса томатну пасту і трохи води, щоб розбавити пасту. Ми залишаємо гаситися 7-10 хвилин.
11. Готову лосятину викладаємо в горщики і заливаємо теплою водою.
12. Далі відправляємо горщики в духовку і тушкуємо 2 години при температурі 180 градусів. Заздалегідь бажаю приємного апетиту!