Лосятина в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні у нас в меню екзотичне м'ясо і смачна страва з нього: лосятина в духовці. Буду готувати м'ясний рулет з начинкою з шинки, песто з базиліка, сиру і кіноа. Дивіться, як приготувати!
Особливо популярні страви з лосятини в Скандинавії і Прибалтиці. Смачні м'ясні страви виходять з філе і стегнової частини. Дуже добре підходять до таких м'ясних страв різноманітні ягідні або фруктові соуси.
- Лосятина - 800 грам (вирізка)
- Шинка - 100 грам
- Сир м'який - 240 грам
- Варена киноа - 170 грам
- Песто з базиліка - 2 Ст. Ложки
- Лук-пориста - 150 грам
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти. Філе лося вимийте і за допомогою гострого ножа наріжте «книжкою», розгорніть в пласт. Товщина м'яса повинна бути приблизно 6 мм. Помістіть м'ясної пласт між 2-ма шматками харчової плівки і відбийте молоточком. Змастіть м'ясо з обох сторін оливковою олією, сіль і poperčite. Відкладіть поки в сторону.
У невеликій мисці змішайте м'який сир з песто з базиліка і вареним киноа. Нагрійте сковороду на середньому вогні, розтопіть 1 ст.Л. Вершкового масла, додайте нарізану цибулю-порей, подрібнений часник і обсмажте до золотистого кольору. Розкладіть підготовлений пласт з лосятини, покладіть тонкі скибочки шинки, сирну суміш і зверху цибулю-порей з часником.
Загорніть м'ясо в щільний рулет і обв'яжіть кулінарним шпагатом. Розігрійте духовку до 200 градусів.
Нагрійте чавунну сковороду на середньому вогні, розтопіть 2 ст.Л. Вершкового масла. Покладіть м'ясний рулет і обсмажте з усіх до красивої скоринки (близько 15 хвилин). Потім сковороду накрийте фольгою, поставте в духовку і запікайте рулет близько 30 хвилин.
Готовому рулету з лосятини дайте відпочити 10 хвилин перед подачею. Наріжте на порційні шматки і насолоджуйтеся!