Рецепт Тушкована картопля з лисичками фото

Тушкована картопля з лисичками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Лісіцкі
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Тушкована картопля з лисичками - моє улюблене нем'ясних блюдо. Воно - поживна, в ньому багато овочів, подається з зеленню і сиром. Невеликі лисички краще не нарізати, тоді і вигляд у страви - чудовий.

Тушкована картопля з лисичками - традиційне і всіма улюблене блюдо. Приготувати його зовсім недорого, а оплесків збрешете як за вишуканий делікатес. Лисички краще брати свіжі - вони додадуть солодощі і неймовірний аромат. Картопелька вийде під соусом, ваша вилка обов'язково знайде чудовий цілий гриб, а овочі вибирайте на свій розсуд.

Як приготувати тушковану картоплю з лисичками?

1. Очистіть цибулю, наріжте дрібними кубиками і підсмажте до золотистого кольору на рослинній олії.

2. Лісіцкі чистий, промийте, просушіть на кухонному рушнику. Великі гриби наріжте. Додайте в сковороду до цибулі.

3. Морква очистіть, наріжте півкільцями або кільцями. Також додайте в сковороду до цибулі і грибів.

4. Все посоліть і поперчіть, акуратно перемішайте. Завдання - випарувати рідину, тому тушьте, помішуючи, на сильному вогні.

5. Очистіть і промийте картоплю. Наріжте півкільцями і викладіть в сковороду. Залийте картопля з іншими інгредієнтами окропом (вода повинна повністю покрити картоплю). Закрийте кришкою і тушьте протягом півгодини.

6. Через 20 хвилин (або 10 хвилин до готовності) додайте промитий і нарізаний півкільцями болгарський перець. До речі, його можна і не додавати.

7. Сир натріть на тертці. Посипте на готову картоплю з лисичками. Промийте кріп, злегка просушіть, нарубати і прикрасьте готову страву.

Смачного!


  • Лісіцкі - 500 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Перецьь болгарський - 1 штука
  • Картопля - 600 грам
  • Морква - 1 штука
  • Сир - - За смаком
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Кріп - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
Тушкована картопля з лисичками - традиційне і всіма улюблене блюдо. Приготувати його зовсім недорого, а оплесків збрешете як за вишуканий делікатес. Лисички краще брати свіжі - вони додадуть солодощі і неймовірний аромат. Картопелька вийде під соусом, ваша вилка обов'язково знайде чудовий цілий гриб, а овочі вибирайте на свій розсуд.

Як приготувати тушковану картоплю з лисичками?

1. Очистіть цибулю, наріжте дрібними кубиками і підсмажте до золотистого кольору на рослинній олії.

2. Лісіцкі чистий, промийте, просушіть на кухонному рушнику. Великі гриби наріжте. Додайте в сковороду до цибулі.

3. Морква очистіть, наріжте півкільцями або кільцями. Також додайте в сковороду до цибулі і грибів.

4. Все посоліть і поперчіть, акуратно перемішайте. Завдання - випарувати рідину, тому тушьте, помішуючи, на сильному вогні.

5. Очистіть і промийте картоплю. Наріжте півкільцями і викладіть в сковороду. Залийте картопля з іншими інгредієнтами окропом (вода повинна повністю покрити картоплю). Закрийте кришкою і тушьте протягом півгодини.

6. Через 20 хвилин (або 10 хвилин до готовності) додайте промитий і нарізаний півкільцями болгарський перець. До речі, його можна і не додавати.

7. Сир натріть на тертці. Посипте на готову картоплю з лисичками. Промийте кріп, злегка просушіть, нарубати і прикрасьте готову страву.

Смачного!

Схожі рецепти