Тушкована картопля з лисичками
(покроковий рецепт з фото)
Тушкована картопля з лисичками - моє улюблене нем'ясних блюдо. Воно - поживна, в ньому багато овочів, подається з зеленню і сиром. Невеликі лисички краще не нарізати, тоді і вигляд у страви - чудовий.
Тушкована картопля з лисичками - традиційне і всіма улюблене блюдо. Приготувати його зовсім недорого, а оплесків збрешете як за вишуканий делікатес. Лисички краще брати свіжі - вони додадуть солодощі і неймовірний аромат. Картопелька вийде під соусом, ваша вилка обов'язково знайде чудовий цілий гриб, а овочі вибирайте на свій розсуд.
Як приготувати тушковану картоплю з лисичками?
1. Очистіть цибулю, наріжте дрібними кубиками і підсмажте до золотистого кольору на рослинній олії.
2. Лісіцкі чистий, промийте, просушіть на кухонному рушнику. Великі гриби наріжте. Додайте в сковороду до цибулі.
3. Морква очистіть, наріжте півкільцями або кільцями. Також додайте в сковороду до цибулі і грибів.
4. Все посоліть і поперчіть, акуратно перемішайте. Завдання - випарувати рідину, тому тушьте, помішуючи, на сильному вогні.
5. Очистіть і промийте картоплю. Наріжте півкільцями і викладіть в сковороду. Залийте картопля з іншими інгредієнтами окропом (вода повинна повністю покрити картоплю). Закрийте кришкою і тушьте протягом півгодини.
6. Через 20 хвилин (або 10 хвилин до готовності) додайте промитий і нарізаний півкільцями болгарський перець. До речі, його можна і не додавати.
7. Сир натріть на тертці. Посипте на готову картоплю з лисичками. Промийте кріп, злегка просушіть, нарубати і прикрасьте готову страву.
Смачного!
- Лісіцкі - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Перецьь болгарський - 1 штука
- Картопля - 600 грам
- Морква - 1 штука
- Сир - - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Кріп - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
Як приготувати тушковану картоплю з лисичками?
1. Очистіть цибулю, наріжте дрібними кубиками і підсмажте до золотистого кольору на рослинній олії.
2. Лісіцкі чистий, промийте, просушіть на кухонному рушнику. Великі гриби наріжте. Додайте в сковороду до цибулі.
3. Морква очистіть, наріжте півкільцями або кільцями. Також додайте в сковороду до цибулі і грибів.
4. Все посоліть і поперчіть, акуратно перемішайте. Завдання - випарувати рідину, тому тушьте, помішуючи, на сильному вогні.
5. Очистіть і промийте картоплю. Наріжте півкільцями і викладіть в сковороду. Залийте картопля з іншими інгредієнтами окропом (вода повинна повністю покрити картоплю). Закрийте кришкою і тушьте протягом півгодини.
6. Через 20 хвилин (або 10 хвилин до готовності) додайте промитий і нарізаний півкільцями болгарський перець. До речі, його можна і не додавати.
7. Сир натріть на тертці. Посипте на готову картоплю з лисичками. Промийте кріп, злегка просушіть, нарубати і прикрасьте готову страву.
Смачного!