Рецепт Картопля з лисичками в горщику фото

Картопля з лисичками в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Гриби , Лісіцкі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Страви в горщиках готувати дуже просто. Нарізав все, уклав і - в духовку. Картоплю в горщиках запікати можна з різними інгредієнтами, в даному випадку пропоную запекти з лисичками. Смакота!

Опис приготування:

Мій рецепт розрахований на два середніх горщика. Виходить блюдо під соусом, яке я люблю їсти столовою ложкою прямо з горщика. Лисички краще використовувати свіжі, тоді смак виходить набагато більш насиченим. Між іншим, м'ясо взагалі можна не використовувати, замінивши його на більшу кількість картоплі.

Як приготувати картоплю з лисичками в горщику?

1. М'ясо промийте і наріжте невеликими кубиками. Додати сіль, поперчіть і помасажуйте, вбиваючи приправи.

2. Лісіцкі чистий, промийте, можете ошпарити протягом 10 хвилин. Великі гриби подрібніть.

3. Цибуля, морква, картопля очистіть, промийте. Лук наріжте півкільцями, морква - кружечками, картопля - підлозі- або четвертинками кілець.

4. На дно горщика покладіть шматочок масла, на нього викладіть м'ясо, потім цибулю. Моркву і картоплю. Приправити сіллю і poperčite.

5. Сир натріть на крупній тертці і відправте його на картоплю.

6. На самий верх викладіть лисички.

7. Вміст горщика залийте сумішшю з вершків, солі і дрібно нарубаного кропу. Соус вливати треба з урахуванням того, що він буде сильно кипіти і пузиритися. Тому залиште йому місця в горщику для"маневрування" .

8. Відправляйте в духовку, розігріту до 180 градусів, на один час.

Картопля з лисичками в горщику готова!

Смачного.

  • Свинина - 250-300 грам (підійде будь-яке інше м'ясо.)
  • Лісіцкі - 200 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 2-3 штук
  • Сир - 60 грам
  • Вершки - 1, 5 склянки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
  • Кріп - - За смаком
  • Вершкове масло - 30-40 грам
Мій рецепт розрахований на два середніх горщика. Виходить блюдо під соусом, яке я люблю їсти столовою ложкою прямо з горщика. Лисички краще використовувати свіжі, тоді смак виходить набагато більш насиченим. Між іншим, м'ясо взагалі можна не використовувати, замінивши його на більшу кількість картоплі.

Як приготувати картоплю з лисичками в горщику?

1. М'ясо промийте і наріжте невеликими кубиками. Додати сіль, поперчіть і помасажуйте, вбиваючи приправи.

2. Лісіцкі чистий, промийте, можете ошпарити протягом 10 хвилин. Великі гриби подрібніть.

3. Цибуля, морква, картопля очистіть, промийте. Лук наріжте півкільцями, морква - кружечками, картопля - підлозі- або четвертинками кілець.

4. На дно горщика покладіть шматочок масла, на нього викладіть м'ясо, потім цибулю. Моркву і картоплю. Приправити сіллю і poperčite.

5. Сир натріть на крупній тертці і відправте його на картоплю.

6. На самий верх викладіть лисички.

7. Вміст горщика залийте сумішшю з вершків, солі і дрібно нарубаного кропу. Соус вливати треба з урахуванням того, що він буде сильно кипіти і пузиритися. Тому залиште йому місця в горщику для"маневрування" .

8. Відправляйте в духовку, розігріту до 180 градусів, на один час.

Картопля з лисичками в горщику готова!

Смачного.

Схожі рецепти