Картопля з лисичками в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Страви в горщиках готувати дуже просто. Нарізав все, уклав і - в духовку. Картоплю в горщиках запікати можна з різними інгредієнтами, в даному випадку пропоную запекти з лисичками. Смакота!
Мій рецепт розрахований на два середніх горщика. Виходить блюдо під соусом, яке я люблю їсти столовою ложкою прямо з горщика. Лисички краще використовувати свіжі, тоді смак виходить набагато більш насиченим. Між іншим, м'ясо взагалі можна не використовувати, замінивши його на більшу кількість картоплі.
Як приготувати картоплю з лисичками в горщику?
1. М'ясо промийте і наріжте невеликими кубиками. Додати сіль, поперчіть і помасажуйте, вбиваючи приправи.
2. Лісіцкі чистий, промийте, можете ошпарити протягом 10 хвилин. Великі гриби подрібніть.
3. Цибуля, морква, картопля очистіть, промийте. Лук наріжте півкільцями, морква - кружечками, картопля - підлозі- або четвертинками кілець.
4. На дно горщика покладіть шматочок масла, на нього викладіть м'ясо, потім цибулю. Моркву і картоплю. Приправити сіллю і poperčite.
5. Сир натріть на крупній тертці і відправте його на картоплю.
6. На самий верх викладіть лисички.
7. Вміст горщика залийте сумішшю з вершків, солі і дрібно нарубаного кропу. Соус вливати треба з урахуванням того, що він буде сильно кипіти і пузиритися. Тому залиште йому місця в горщику для "маневрування" .
8. Відправляйте в духовку, розігріту до 180 градусів, на один час.
Картопля з лисичками в горщику готова!
Смачного.
- Свинина - 250-300 грам (підійде будь-яке інше м'ясо.)
- Лісіцкі - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Сир - 60 грам
- Вершки - 1, 5 склянки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Кріп - - За смаком
- Вершкове масло - 30-40 грам
Як приготувати картоплю з лисичками в горщику?
1. М'ясо промийте і наріжте невеликими кубиками. Додати сіль, поперчіть і помасажуйте, вбиваючи приправи.
2. Лісіцкі чистий, промийте, можете ошпарити протягом 10 хвилин. Великі гриби подрібніть.
3. Цибуля, морква, картопля очистіть, промийте. Лук наріжте півкільцями, морква - кружечками, картопля - підлозі- або четвертинками кілець.
4. На дно горщика покладіть шматочок масла, на нього викладіть м'ясо, потім цибулю. Моркву і картоплю. Приправити сіллю і poperčite.
5. Сир натріть на крупній тертці і відправте його на картоплю.
6. На самий верх викладіть лисички.
7. Вміст горщика залийте сумішшю з вершків, солі і дрібно нарубаного кропу. Соус вливати треба з урахуванням того, що він буде сильно кипіти і пузиритися. Тому залиште йому місця в горщику для "маневрування" .
8. Відправляйте в духовку, розігріту до 180 градусів, на один час.
Картопля з лисичками в горщику готова!
Смачного.