Тушкована качка
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся чудовим рецептом приготування тушкованою качки. За рахунок винного маринаду вона виходить особливо м'якою і ніжною. Спробуйте, рекомендую!
Розповім, як приготувати тушковану качку в домашніх умовах. Взагалі, можна гасити в духовці, це відніме менше часу. Але, в духовці часто м'ясо підгорає і пересихає. Тому, якщо любите ніжне м'ясо, готуйте на плиті. Бажаю удачі!
- Качка - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Вино червоне напівсолодке - 700 мілілітрів (якщо любите кисліші - беріть сухе)
- Томатний соус - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
1. Цибулю і моркву подрібнюємо. Качку ріжемо порційними шматками або залишаємо великі шматки (у мене ніжки). Заливаємо вином, додамо рясно спеції і перемішати. Даємо промаринуватися ніч.
2. Дістаємо з маринаду качку, обтирає паперовими рушниками і обсмажити на олії до рум'яності.
3. Додамо маринад і томатну пасту. Якщо треба, ще трохи додайте води і спецій. Тушкуємо до готовності качки.
4. У мене ніжки були готові через півтори години. Якщо у вас шматочки поменше, вистачить і години. От і все!