Рецепт Тушкована качка фото

Тушкована качка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Качка , Дичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Ділюся чудовим рецептом приготування тушкованою качки. За рахунок винного маринаду вона виходить особливо м'якою і ніжною. Спробуйте, рекомендую!

Опис приготування:

Розповім, як приготувати тушковану качку в домашніх умовах. Взагалі, можна гасити в духовці, це відніме менше часу. Але, в духовці часто м'ясо підгорає і пересихає. Тому, якщо любите ніжне м'ясо, готуйте на плиті. Бажаю удачі!

  • Качка - 1 кілограм
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Вино червоне напівсолодке - 700 мілілітрів (якщо любите кисліші - беріть сухе)
  • Томатний соус - 2 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком
тушкована качка - фото крок 1
1. Цибулю і моркву подрібнюємо. Качку ріжемо порційними шматками або залишаємо великі шматки (у мене ніжки). Заливаємо вином, додамо рясно спеції і перемішати. Даємо промаринуватися ніч.
тушкована качка - фото крок 2
2. Дістаємо з маринаду качку, обтирає паперовими рушниками і обсмажити на олії до рум'яності.
тушкована качка - фото крок 3
3. Додамо маринад і томатну пасту. Якщо треба, ще трохи додайте води і спецій. Тушкуємо до готовності качки.
тушкована качка - фото крок 4
4. У мене ніжки були готові через півтори години. Якщо у вас шматочки поменше, вистачить і години. От і все!

Схожі рецепти