Туррон з арахісом
(покроковий рецепт з фото)
Крім традиційних страв своєї країни намагаюся готувати за рецептами інших кухонь для різноманітності. В іспанській мені придивився рецепт смачного десерту, як приготувати туррон з арахісом.
Такому десерту можна надати будь-яку форму: наприклад, порізати невеликими цукерками або у вигляді батончика. Туррон з арахісом можна подавати на десерт до чаю або до кави, а можна взяти з собою для перекусу. Можна додати і інших горіхів (наприклад, волоські та ін.).
- Арахіс - 300 грам
- Мед - 100-150 грам
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Рисові пластівці - 100 грам
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 20 грам
1. Арахіс подрібнюю ножем або в блендері, перекладаю в тарілку, додаю до нього ванільний цукор.
2. У каструлю перекладаю мед і прогріваю на вогні, додаю арахіс, кунжут, вливаю оливкова олія і перемішую. Готую кілька хвилин, а потім прибираю з вогню.
3. Додаю рисові пластівці і ще раз ретельно перемішую.
4. На столі розкладаю пергамент, на нього викладаю туррон, накриваю іншим листом пергаменту, качалкою розкочують масу.
5. Відправляю масу в холодильник до застигання (на це потрібно близько 3-5 годин), потім нарізаю необхідного розміру шматочками.