Рецепт Туррон з арахісом фото

Туррон з арахісом
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Горіхи , Мед , Арахіс
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На полуденок , Для дітей
Десерти
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Крім традиційних страв своєї країни намагаюся готувати за рецептами інших кухонь для різноманітності. В іспанській мені придивився рецепт смачного десерту, як приготувати туррон з арахісом.

Опис приготування:

Такому десерту можна надати будь-яку форму: наприклад, порізати невеликими цукерками або у вигляді батончика. Туррон з арахісом можна подавати на десерт до чаю або до кави, а можна взяти з собою для перекусу. Можна додати і інших горіхів (наприклад, волоські та ін.).

  • Арахіс - 300 грам
  • Мед - 100-150 грам
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Рисові пластівці - 100 грам
  • Кунжут - 2 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 20 грам
туррон з арахісом - фото крок 1
1. Арахіс подрібнюю ножем або в блендері, перекладаю в тарілку, додаю до нього ванільний цукор.
туррон з арахісом - фото крок 2
2. У каструлю перекладаю мед і прогріваю на вогні, додаю арахіс, кунжут, вливаю оливкова олія і перемішую. Готую кілька хвилин, а потім прибираю з вогню.
туррон з арахісом - фото крок 3
3. Додаю рисові пластівці і ще раз ретельно перемішую.
туррон з арахісом - фото крок 4
4. На столі розкладаю пергамент, на нього викладаю туррон, накриваю іншим листом пергаменту, качалкою розкочують масу.
туррон з арахісом - фото крок 5
5. Відправляю масу в холодильник до застигання (на це потрібно близько 3-5 годин), потім нарізаю необхідного розміру шматочками.

Схожі рецепти