Туррон з мигдалем і курагою
(покроковий рецепт з фото)
Рецептик з іспанської кухні хочу запропонувати вам на пробу. Такий десерт точно нікого не залишить байдужим:) Нескладний процес з описом кожного кроку дозволить вам без праці повторити його.
Традиційно такий десерт роблять на свята, особливо на різдвяні. Ви можете, втім, зробити його в будь-який час року. В даному випадку навчу вас, як приготувати туррон з мигдалем і курагою. Горіхи - обов'язковий інгредієнт, а далі ви сміливо можете експериментувати.
- Мед - 2/3 склянки
- Білки - 2 штуки
- Мигдаль - 1 Склянка
- Чорнослив - 1/2 склянки
- Лимон - 1/2 штуки
1. Щоб зробити туррон з мигдалем і курагою, ми будемо використовувати ось такі інгредієнти.
2. Мед вилийте в глибоку миску або каструльку і поставте на водяну баню прогріватися. Білки збийте до щільних піків.
3. Додайте білки в мед. Залиште хвилин на 40-45, періодично помішуючи. Повинна вийти однорідна маса легкого карамельного кольору.
4. Після додайте горішки і курагу. Томіть ще близько півгодини на водяній бані.
5. Після викладіть у форму, застелену пергаментом, розрівняйте. Залиште в сухому місці, найкраще на ніч.
6. Після наріжте гострим ножем - і можна пробувати, яким смачним вийшов туррон з мигдалем і курагою. Приємного чаювання!