Рецепт Туррон з вершками і горіхами фото

Туррон з вершками і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Молочні продукти, Вершки, Горіхи, Грецькі горіхи, Мед
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На полуденок, На святковий стіл, День народження
Десерти

Як і будь-яке інше популярне блюдо, у туррона є кілька рецептів приготування. Розповім вам, як приготувати туррон з вершками і горіхами, класичний рецепт ласощів. Готуємо разом!

Без цього десерту в Іспанії не обходиться жодне свято, але його можна приготувати і без приводу. Цукерки можна зробити більш тверді, тоді треба довше проварити мед на плиті. Вершки додадуть не тільки приємний колір, але і внесуть нотку молочного присмаку.

1. У каструлю всипав цукровий пісок і заливаю його водою, відправляю на слабкий вогонь і варю до розчинення цукрових крупинок.

2. Після цього додаю в каструлю мед, перемішую і варю до отримання світлого коричневого кольору.

3. Білки заздалегідь охолоджують, потім збиваю в пишну піну, порційно вводжу до них вершки і цукрову пудру, продовжую збивати.

4. Вводжу збиті білки в медову масу на вогні, перемішую і знову доводжу до кипіння, після чого зменшуємо вогонь на мінімум і варю близько 20 хвилин.

5. Горіхи трохи подрібнюю ножем і вводжу їх у каструлю, перемішую і вимикаю вогонь.

6. Вафельний лист розкладаю на столі, викладаю на нього масу і розрівнюю по всій поверхні, потім накриваю другим листом.

7. Остуджують масу, потім перекладаю її в холодильник на кілька днів під прес.

8. Готовий туррон розрізаю на шматочки і подаю до столу, смачного!


  • Вода - 0, 5 склянки
  • Цукровий пісок - 1 Склянка
  • Мед - 1 Склянка
  • Білок - 6 штук
  • Вершки - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Горіхи волоські - 0, 5 кілограма
  • Ваніль - За смаком
  • Вафельні листи - За смаком
Без цього десерту в Іспанії не обходиться жодне свято, але його можна приготувати і без приводу. Цукерки можна зробити більш тверді, тоді треба довше проварити мед на плиті. Вершки додадуть не тільки приємний колір, але і внесуть нотку молочного присмаку.

1. У каструлю всипав цукровий пісок і заливаю його водою, відправляю на слабкий вогонь і варю до розчинення цукрових крупинок.

2. Після цього додаю в каструлю мед, перемішую і варю до отримання світлого коричневого кольору.

3. Білки заздалегідь охолоджують, потім збиваю в пишну піну, порційно вводжу до них вершки і цукрову пудру, продовжую збивати.

4. Вводжу збиті білки в медову масу на вогні, перемішую і знову доводжу до кипіння, після чого зменшуємо вогонь на мінімум і варю близько 20 хвилин.

5. Горіхи трохи подрібнюю ножем і вводжу їх у каструлю, перемішую і вимикаю вогонь.

6. Вафельний лист розкладаю на столі, викладаю на нього масу і розрівнюю по всій поверхні, потім накриваю другим листом.

7. Остуджують масу, потім перекладаю її в холодильник на кілька днів під прес.

8. Готовий туррон розрізаю на шматочки і подаю до столу, смачного!

Схожі рецепти