Туррон з вершками і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Як і будь-яке інше популярне блюдо, у туррона є кілька рецептів приготування. Розповім вам, як приготувати туррон з вершками і горіхами, класичний рецепт ласощів. Готуємо разом!
Без цього десерту в Іспанії не обходиться жодне свято, але його можна приготувати і без приводу. Цукерки можна зробити більш тверді, тоді треба довше проварити мед на плиті. Вершки додадуть не тільки приємний колір, але і внесуть нотку молочного присмаку.
1. У каструлю всипав цукровий пісок і заливаю його водою, відправляю на слабкий вогонь і варю до розчинення цукрових крупинок.
2. Після цього додаю в каструлю мед, перемішую і варю до отримання світлого коричневого кольору.
3. Білки заздалегідь охолоджують, потім збиваю в пишну піну, порційно вводжу до них вершки і цукрову пудру, продовжую збивати.
4. Вводжу збиті білки в медову масу на вогні, перемішую і знову доводжу до кипіння, після чого зменшуємо вогонь на мінімум і варю близько 20 хвилин.
5. Горіхи трохи подрібнюю ножем і вводжу їх у каструлю, перемішую і вимикаю вогонь.
6. Вафельний лист розкладаю на столі, викладаю на нього масу і розрівнюю по всій поверхні, потім накриваю другим листом.
7. Остуджують масу, потім перекладаю її в холодильник на кілька днів під прес.
8. Готовий туррон розрізаю на шматочки і подаю до столу, смачного!
- Вода - 0, 5 склянки
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Мед - 1 Склянка
- Білок - 6 штук
- Вершки - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Горіхи волоські - 0, 5 кілограма
- Ваніль - За смаком
- Вафельні листи - За смаком
1. У каструлю всипав цукровий пісок і заливаю його водою, відправляю на слабкий вогонь і варю до розчинення цукрових крупинок.
2. Після цього додаю в каструлю мед, перемішую і варю до отримання світлого коричневого кольору.
3. Білки заздалегідь охолоджують, потім збиваю в пишну піну, порційно вводжу до них вершки і цукрову пудру, продовжую збивати.
4. Вводжу збиті білки в медову масу на вогні, перемішую і знову доводжу до кипіння, після чого зменшуємо вогонь на мінімум і варю близько 20 хвилин.
5. Горіхи трохи подрібнюю ножем і вводжу їх у каструлю, перемішую і вимикаю вогонь.
6. Вафельний лист розкладаю на столі, викладаю на нього масу і розрівнюю по всій поверхні, потім накриваю другим листом.
7. Остуджують масу, потім перекладаю її в холодильник на кілька днів під прес.
8. Готовий туррон розрізаю на шматочки і подаю до столу, смачного!