Традиційний картопляний салат
(покроковий рецепт з фото)
Класичний картопляний салат готується з беконом, зеленню, цибулею і, звичайно, крупно нарізаною картоплею. Записуйте і ви рецепт приготування ідеального картопляного салату.
Якщо хочете приготувати вегетаріанську версію салату, виключіть бекон. Салат хороший тим, що його можна подавати холодним, теплим або гарячим. Цей салат один з найпростіших, ситних і недорогих. Картопля для нього варто готувати в шкірці, а потім очистити і нарізати пластинками. Якщо хочете, щоб бекон в салаті був хрустким, 8-хвилинної обсмажування буде цілком достатньо.
- Картопля - 560 грам
- Бекон - 100 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Білий винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Курячий бульйон - 1/3 склянки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Зелена цибуля - 1 штука
- Петрушка - 1 штука

1. Ретельно промийте картоплю. Налийте в каструлю воду, щоб вона покривала дно на 5-7 см. Поставте в каструлю парову корзину і викладіть в неї картоплю.

2. Готуйте картоплю протягом 20 хвилин, перевіряйте готовність за допомогою проколювання картоплі ножем.

3. Наріжте кубиками бекон, помийте і подрібніть цибулю. Смажте бекон на розігрітій з маслом сковороді протягом 5-8 хвилин.

4. Додайте в сковороду цибулю, перемішайте і готуйте 5 хвилин.

5. Влийте оцет і продовжуйте готувати ще 2 хвилини, потім влийте бульйон, додайте гірчицю, сіль і перець. Перемішайте і вимкніть вогонь.

6. Очистіть картопля, якщо любите сільський варіант, то можете не очищати.

7. Наріжте картоплю пластинками, товщиною в 0.5 см.

8. Промийте і подрібніть зелену цибулю, петрушку. Покладіть картоплю в сковороду з беконом і посипте зверху зеленню.

9. Акуратно, щоб не поламати картопляні шматочки, все перемішайте.

10. Подавайте салат теплим або охолодженим. Смачного!