Рецепт Традиційний картопляний салат фото

Традиційний картопляний салат
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Салати
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Класичний картопляний салат готується з беконом, зеленню, цибулею і, звичайно, крупно нарізаною картоплею. Записуйте і ви рецепт приготування ідеального картопляного салату.

Опис приготування:

Якщо хочете приготувати вегетаріанську версію салату, виключіть бекон. Салат хороший тим, що його можна подавати холодним, теплим або гарячим. Цей салат один з найпростіших, ситних і недорогих. Картопля для нього варто готувати в шкірці, а потім очистити і нарізати пластинками. Якщо хочете, щоб бекон в салаті був хрустким, 8-хвилинної обсмажування буде цілком достатньо.

  • Картопля - 560 грам
  • Бекон - 100 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Білий винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Курячий бульйон - 1/3 склянки
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Сіль і перець - За смаком
  • Зелена цибуля - 1 штука
  • Петрушка - 1 штука
традиційний картопляний салат - фото крок 1
1. Ретельно промийте картоплю. Налийте в каструлю воду, щоб вона покривала дно на 5-7 см. Поставте в каструлю парову корзину і викладіть в неї картоплю.
традиційний картопляний салат - фото крок 2
2. Готуйте картоплю протягом 20 хвилин, перевіряйте готовність за допомогою проколювання картоплі ножем.
традиційний картопляний салат - фото крок 3
3. Наріжте кубиками бекон, помийте і подрібніть цибулю. Смажте бекон на розігрітій з маслом сковороді протягом 5-8 хвилин.
традиційний картопляний салат - фото крок 4
4. Додайте в сковороду цибулю, перемішайте і готуйте 5 хвилин.
традиційний картопляний салат - фото крок 5
5. Влийте оцет і продовжуйте готувати ще 2 хвилини, потім влийте бульйон, додайте гірчицю, сіль і перець. Перемішайте і вимкніть вогонь.
традиційний картопляний салат - фото крок 6
6. Очистіть картопля, якщо любите сільський варіант, то можете не очищати.
традиційний картопляний салат - фото крок 7
7. Наріжте картоплю пластинками, товщиною в 0.5 см.
традиційний картопляний салат - фото крок 8
8. Промийте і подрібніть зелену цибулю, петрушку. Покладіть картоплю в сковороду з беконом і посипте зверху зеленню.
традиційний картопляний салат - фото крок 9
9. Акуратно, щоб не поламати картопляні шматочки, все перемішайте.
традиційний картопляний салат - фото крок 10
10. Подавайте салат теплим або охолодженим. Смачного!

Схожі рецепти