Салат «мімоза» традиційний
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати салат "мімоза" традиційний? Поділюся споконвічно радянським рецептом! Жоден святковий стіл не обійдеться без старої-доброї, добре знайомої нам "мімоза" .
Хочу вам розповісти про традиційний і популярний салат "мімозу" . На рівні з "оселедець під шубою" і "олів'є" ні дні народження, ні Новий рік чи Різдво в моїй родині не проходять без смачної "мімози" . Такий салат я зазвичай готую з вечора, для того, щоб всі верстви добре просочилися. Так структура стає ніжною, вершкової і соковитою. Отже, приступимо до приготування!
- Сардина консервована - 1 штука
- Яйця курячі - 3 штуки
- Сир - 100 грам
- Морква - 1-2 штук
- Майонез - 250-300 грам
- Сіль, перець - За смаком
Ваш святковий стіл буде виглядати яскравіше, якщо ви подасте салат порційно. До того ж гостям буде зручніше і ніхто не піде не спробувавши "мімозу" . Підготуйте інгредієнти: зваріть яйця вкуртую, з рибної консерви злийте рідину і розімніть вилкою.
На дно тарілки по формі викладаємо рибну консерву.
Змащуємо майонезом і викладаємо наступним шаром терті білки.
Змащуємо майонезом і розподіляємо терту моркву. Я морква не відварюю, зі свіжої мені салат подобається більше.
Повторіть крок з майонезом і наступний шар зробіть сирним.
Прикрасьте "мімозу" тертим жовтком, знову ж змастивши попередній шар майонезом. Акуратно підніміть форму і пригощайте гостей. Смачного!