Рецепт Салат «мімоза» традиційний фото

Салат «мімоза» традиційний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Сардина
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати, Салат мімоза

Як приготувати салат "мімоза" традиційний? Поділюся споконвічно радянським рецептом! Жоден святковий стіл не обійдеться без старої-доброї, добре знайомої нам "мімоза" .

Хочу вам розповісти про традиційний і популярний салат "мімозу" . На рівні з "оселедець під шубою" і "олів'є" ні дні народження, ні Новий рік чи Різдво в моїй родині не проходять без смачної "мімози" . Такий салат я зазвичай готую з вечора, для того, щоб всі верстви добре просочилися. Так структура стає ніжною, вершкової і соковитою. Отже, приступимо до приготування!

  • Сардина консервована - 1 штука
  • Яйця курячі - 3 штуки
  • Сир - 100 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Майонез - 250-300 грам
  • Сіль, перець - За смаком
салат
Ваш святковий стіл буде виглядати яскравіше, якщо ви подасте салат порційно. До того ж гостям буде зручніше і ніхто не піде не спробувавши "мімозу" . Підготуйте інгредієнти: зваріть яйця вкуртую, з рибної консерви злийте рідину і розімніть вилкою.
салат
На дно тарілки по формі викладаємо рибну консерву.
салат
Змащуємо майонезом і викладаємо наступним шаром терті білки.
салат
Змащуємо майонезом і розподіляємо терту моркву. Я морква не відварюю, зі свіжої мені салат подобається більше.
салат
Повторіть крок з майонезом і наступний шар зробіть сирним.
салат
Прикрасьте "мімозу" тертим жовтком, знову ж змастивши попередній шар майонезом. Акуратно підніміть форму і пригощайте гостей. Смачного!

Схожі рецепти