Традиційний грецький салат
(покроковий рецепт з фото)
Чесно зізнаюся - це один з найулюбленіших моїх салатів. Велика кількість овочів, солоний сир, ароматне масло і спеції - просто казка! Тому я думаю, що рецепт приготування традиційного грецького салату повинен знати кожен!
Цей салат люблю не тільки я, він популярний у всьому світі. У кожній країні його готують по-своєму, змінюючи склад часом до невпізнання, але в основі грецького салату завжди лежить фета - ніжний солоний сир з коров'ячого або козячого молока.
Ще одна відмінна риса цієї страви - всі інгредієнти ріжуться крупно. Це цілком зрозуміло, якщо врахувати, що самі греки називають такий салат "сільським" . Так що тонка стружка і тривалий подрібнення продуктів - це не про нього.
Простий рецепт традиційного грецького салату, який подають в сотнях трактирів і придорожніх харчевень по всій Греції, цілком можна втілити на російській кухні. Для цього потрібно лише трохи цілком доступних продуктів і 20 хвилин часу!
- Фета - 200 грам
- Помідори - 4-5 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Лук-шалот або ріпчаста - За смаком (краще червоний, але і білий зійде, якщо заздалегідь замаринувати його в лимонному соці)
- Маслини - 20-25 штук
- Масло оливкове - 5-6 Ст. Ложок
- Лимон - 0, 5 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано - За смаком
- Свіжа зелень - За смаком
Подавати на стіл відразу!