Салат «Олів'є» традиційний
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам рецепт приготування салату "олів'є" традиційного для нашої сім'ї - з вареної яловичиною і квашеними огірками. Вдале рішення і для святкового столу.
Для успіху цієї страви потрібно дотримати одне нескладне уязик - склад і кількісне співвідношення інгредієнтів повинні бути незмінні. Замінивши яловичину на курку, а квашені огірки на мариновані, ви, можливо, приготуєте дуже навіть непогане блюдо, але це буде не той салат "олів'є", за смакові якості якого я можу поручитися; ).
Отже, вам знадобиться домашній майонез - приготувати його нескладно, а результат перевершить всі ваші очікування - хороші оливки, якісна сметана і найніжніший горошок, який ви зможете знайти. А ось розорятися на парну телятину не варто - її краще відправити в гуляш або рагу. Для приготування салату "олів'є" традиційного головне правильно зварити м'ясо і дрібно нарізати, а вже просочившись соусом воно і так перетворитися на делікатес; ).
Ну що, приступимо до приготування?
- Яловичина - 400 грам
- Картопля - 4-5 штук
- Огірки квашені - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Яйця - 5 штук
- Банку консервованого горошку - 1 штука
- Оливки - 15-20 штук
- Майонез домашній - 1 Склянка
- Крем 15% - 0, 5 склянки
- Пучок зеленої цибулі - 1 штука
- Пучок кропу - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком