Рецепт Салат «Олів'є» традиційний фото

Салат «Олів'є» традиційний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Морква, Огірок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід, Новий рік
Салати, Салат олів'є

Хочу запропонувати вам рецепт приготування салату "олів'є" традиційного для нашої сім'ї - з вареної яловичиною і квашеними огірками. Вдале рішення і для святкового столу.

Для успіху цієї страви потрібно дотримати одне нескладне уязик - склад і кількісне співвідношення інгредієнтів повинні бути незмінні. Замінивши яловичину на курку, а квашені огірки на мариновані, ви, можливо, приготуєте дуже навіть непогане блюдо, але це буде не той салат "олів'є", за смакові якості якого я можу поручитися; ).

Отже, вам знадобиться домашній майонез - приготувати його нескладно, а результат перевершить всі ваші очікування - хороші оливки, якісна сметана і найніжніший горошок, який ви зможете знайти. А ось розорятися на парну телятину не варто - її краще відправити в гуляш або рагу. Для приготування салату "олів'є" традиційного головне правильно зварити м'ясо і дрібно нарізати, а вже просочившись соусом воно і так перетворитися на делікатес; ).

Ну що, приступимо до приготування?

  • Яловичина - 400 грам
  • Картопля - 4-5 штук
  • Огірки квашені - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Яйця - 5 штук
  • Банку консервованого горошку - 1 штука
  • Оливки - 15-20 штук
  • Майонез домашній - 1 Склянка
  • Крем 15% - 0, 5 склянки
  • Пучок зеленої цибулі - 1 штука
  • Пучок кропу - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
салат
Картоплю і моркву зварити "в мундирах" . Остудити, очистити від шкірки.
салат
Нарізати картоплю, морква й огірки.
салат
Зелену цибулю і кріп вимити, обсушити і нарізати.

Схожі рецепти