Рецепт Салат «Олів'є» традиційний фото

Салат «Олів'є» традиційний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Морква , Огірок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід , Новий рік
Салати , Салат олів'є
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Хочу запропонувати вам рецепт приготування салату"Олів'є" традиційного для нашої сім'ї - з вареної яловичиною і квашеними огірками. Вдале рішення і для святкового столу.

Опис приготування:

Для успіху цієї страви потрібно дотримати одне нескладне уязик - склад і кількісне співвідношення інгредієнтів повинні бути незмінні. Замінивши яловичину на курку, а квашені огірки на мариновані, ви, можливо, приготуєте дуже навіть непогане блюдо, але це буде не той салат"Олів'є" , за смакові якості якого я можу поручитися; ).

Отже, вам знадобиться домашній майонез - приготувати його нескладно, а результат перевершить всі ваші очікування - хороші оливки, якісна сметана і найніжніший горошок, який ви зможете знайти. А ось розорятися на парну телятину не варто - її краще відправити в гуляш або рагу. Для приготування салату"Олів'є" традиційного головне правильно зварити м'ясо і дрібно нарізати, а вже просочившись соусом воно і так перетворитися на делікатес; ).

Ну що, приступимо до приготування?

  • Яловичина - 400 грам
  • Картопля - 4-5 штук
  • Огірки квашені - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Яйця - 5 штук
  • Банку консервованого горошку - 1 штука
  • Оливки - 15-20 штук
  • Майонез домашній - 1 Склянка
  • Крем 15% - 0, 5 склянки
  • Пучок зеленої цибулі - 1 штука
  • Пучок кропу - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
салат
Яловичину відварити до повної готовності. Відсудити і дрібно нарізати.
салат
Картоплю і моркву зварити"в мундирах" . Остудити, очистити від шкірки.
салат
Яйця зварити круто, залити холодною водою. Очистити шкаралупу. Дрібно накришити або натерти на крупній тертці.
салат
Нарізати картоплю, морква й огірки.
салат
Вийняти кісточки з оливок і подрібнити їх ножем.
салат
Зелену цибулю і кріп вимити, обсушити і нарізати.
салат
Відкрити банку з горошком, злити маринад.
салат
З'єднати всі інгредієнти, посолити, поперчити. Заправити майонезом і сметаною. Перемішати і прибрати в холод на 1-2 годину. Перед подачею викласти гіркою в салатник або на порційні тарілки за допомогою форми. Смачного!

Схожі рецепти