Рецепт Товстий лаваш з сиром і бужениною фото

Товстий лаваш з сиром і бужениною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Страви з начинкою

У продажу є грузинський товстий лаваш, який називається - матнакаш. Саме так його ми і приготуємо.

Розрізаємо товстий лаваш навпіл, начиняє його начинкою і запікаємо в духовці протягом 10 хвилин. Подаємо до столу гарячим. Смачно їсти таку закуску як самостійну, так і з супом або гарячим. Удачі і приємного апетиту!

  • Матнакаш - 1 штука
  • Вершкове масло кімнатної температури - 30 грам
  • Бажання - 100 грам
  • Сир твердий - 100 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
товстий лаваш з сиром і бужениною - фото крок 1
Ось такий матнакаш візьмемо. Воно може бути з діркою в центрі або без неї. Не має значення.
товстий лаваш з сиром і бужениною - фото крок 2
Розрізаємо хліб навпіл на дві рівні половини. Якщо ви випадково зробите дірку в центрі, не страшно.
товстий лаваш з сиром і бужениною - фото крок 3
Беремо нижню частину. Місце перетину змащуємо м'яким вершковим маслом. Нарізаємо буженину. Викладаємо поверх шару масла.
товстий лаваш з сиром і бужениною - фото крок 4
На великій тертці трьом твердий сир. Викладаємо поверх буженини.
товстий лаваш з сиром і бужениною - фото крок 5
Нарізаємо будь-яку зелень і посипаємо сир зеленню. Зверху все можна посолити і поперчити за смаком.
товстий лаваш з сиром і бужениною - фото крок 6
Накриваємо матнакаш кришкою (другою половинкою). Розігріваємо духовку до 200 градусів. Деко застилає папером для випічки і запікаємо матнакаш 10 хвилин в духовці.
товстий лаваш з сиром і бужениною - фото крок 7
У мисці змішуємо 2 ст. Ложки рослинної олії, видавлюємо через прес часник і додаємо чорний мелений перець. Все перемішуємо. Гарячий матнакаш дістали з духовки і швидко полили або змастили цією сумішшю.
товстий лаваш з сиром і бужениною - фото крок 8
Подаємо до столу. Гарячим матнакаш нарізати і їсти. Дуже смачно. Трохи нагадує закриту швидку піцу.

Схожі рецепти