Товстий лаваш з сиром і бужениною
(покроковий рецепт з фото)
У продажу є грузинський товстий лаваш, який називається - матнакаш. Саме так його ми і приготуємо.
Розрізаємо товстий лаваш навпіл, начиняє його начинкою і запікаємо в духовці протягом 10 хвилин. Подаємо до столу гарячим. Смачно їсти таку закуску як самостійну, так і з супом або гарячим. Удачі і приємного апетиту!
- Матнакаш - 1 штука
- Вершкове масло кімнатної температури - 30 грам
- Бажання - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Чорний мелений перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
Ось такий матнакаш візьмемо. Воно може бути з діркою в центрі або без неї. Не має значення.
Розрізаємо хліб навпіл на дві рівні половини. Якщо ви випадково зробите дірку в центрі, не страшно.
Беремо нижню частину. Місце перетину змащуємо м'яким вершковим маслом. Нарізаємо буженину. Викладаємо поверх шару масла.
На великій тертці трьом твердий сир. Викладаємо поверх буженини.
Нарізаємо будь-яку зелень і посипаємо сир зеленню. Зверху все можна посолити і поперчити за смаком.
Накриваємо матнакаш кришкою (другою половинкою). Розігріваємо духовку до 200 градусів. Деко застилає папером для випічки і запікаємо матнакаш 10 хвилин в духовці.
У мисці змішуємо 2 ст. Ложки рослинної олії, видавлюємо через прес часник і додаємо чорний мелений перець. Все перемішуємо. Гарячий матнакаш дістали з духовки і швидко полили або змастили цією сумішшю.
Подаємо до столу. Гарячим матнакаш нарізати і їсти. Дуже смачно. Трохи нагадує закриту швидку піцу.