Товстий лаваш без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Багато господинь запитують, як приготувати товстий лаваш без дріжджів. Адже пишні коржі - гідне доповнення до перших страв, прекрасна випічка на сніданок і смачна основа для різних начинок.
Секрет повітряної пористої структури тесту полягає в додаванні соди і кефіру. Лаваш виходить такий же смачний, як і за класичним рецептом з дріжджового тіста, тільки з трохи менш вираженим «хлібним» присмаком. Отже, дивіться, як приготувати товстий лаваш без дріжджів.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Кефір - 150 грам (жирний)
Підготуйте всі інгредієнти.
Змішуємо кефір і соду. Чекаємо, коли на поверхні почнуть з'являтися бульбашки і консистенція кефіру стане густішою.
Додаємо борошно, сіль і замішуємо тісто лопаткою або ложкою. Накриваємо миску плівкою, залишаємо її на столі на 30 хвилин.
Нагріваємо духовку разом з порожнім листом до 200 градусів. На аркуші паперу для випічки формуємо лаваш, розминаючи тісто руками. Щоб маса не липнула до руками, змащуємо її попередньо рослинною олією.
Разом з листом пергаменту кладемо лаваш на деко і випікаємо по 6 хвилин з кожного боку.
Готово!
Як тільки лаваш трохи охолоне, можна відривати від нього шматочки і насолоджуватися смаком свіжої випічки. Смачного!