Рецепт Лаваш без дріжджів фото

Лаваш без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Тісто
На полуденок, На природу, На сніданок
Випічка, Коржі

Відмінний тонкий лаваш прекрасно підійде замість хліба з супу, в нього можна загорнути будь-яку начинку. А вже зробити домашню шаурму - легше легкого.

Що таке лаваш знають, напевно, Усе. Ці тонкі коржі смачні і з супом, і просто так. Їх використовують для приготування різних страв. Мої дітки загортають в лаваш практично всі - і сир із зеленню, і м'ясо, і начинку з фруктів і багато іншого. У нашому будинку лаваш не затримується надовго. Хочу поділитися з вами рецептом приготування лаваша без дріжджів, який приготувати в домашніх умовах дуже легко. Для цього необхідно мати бажання і мінімальні навички роботи з тестом. Якщо у вас є і те і інше - читаємо рецепт і приступаємо. Невеликий рада - якщо ви хочете приготувати лаваш для того, щоб потім в нього загортати начинку - готові лаваші складайте один на інший і потім загорніть в рушник - вони злегка размягчатся і не будуть ламатися при загвинчування. Смачних вам лавашей!

  • Борошно - 500 грам
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
  • Куркума - 0, 5 чайних ложки
  • Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
лаваш без дріжджів - фото крок 1
Просіваємо борошно і додаємо в неї куркуму і сушений базилік. Якщо вам не подобаються ці спеції, можна зробити лаваш і без них.
лаваш без дріжджів - фото крок 2
Розчиняємо сіль в теплій воді, додаємо рослинне масло і добре перемішуємо. Виливаємо отриманий розчин до борошна і замішуємо тісто.
лаваш без дріжджів - фото крок 3
У нас вийде гладке не дуже круте тісто. Ми залишаємо його хвилин на 30-40 відпочити.
лаваш без дріжджів - фото крок 4
Ділимо тісто на невеликі частини. Я печу лаваші на сковорідці діаметром 26 см, і тому ділю тісто на 24-25 частин.
лаваш без дріжджів - фото крок 5
Найважче в приготуванні лаваша - розкочування. Необхідно якомога тонше розкачати тісто.
лаваш без дріжджів - фото крок 6
Випікаються лаваші на сухий і гарячій сковорідці дуже швидко - буквально по пів хвилини з кожного боку.

Схожі рецепти