Торт з вишнею та вершками
(покроковий рецепт з фото)
Домашній, нескладний в процесі і дуже апетитний тортик хочу запропонувати вам на замітку. Поєднання шоколадних коржів, легкого вершкового крему і Вишеньок просто фантастичне! тільки спробуйте!
Перед вами класний спосіб, як приготувати торт з вишнею та вершками. Це чудовий приклад простий, але апетитною випічки. В даному випадку використовуються шоколадні коржі, але при бажанні можна спекти і ванільний бісквіт, наприклад. Якщо тортик тільки для дорослих, то до вишень і в крем можна додати пару ложок улюбленого алкоголю для пікантності.
- Цукор - 1.5 склянки
- Борошно - 1.5 склянки
- Какао - 0.5 склянки
- Кефір - 3/4 склянки
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Кава - 1/2 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Яйце - 1 штука(+ 1 білок)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вишні - 3 склянки (без кісточок)
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - За смаком
- Вершки - 2 склянки(+ цукрова пудра за смаком)

1. Для початку займемося тестом. З'єднайте цукор, борошно, какао, розпушувач і сіль, перемішайте. Окремо збийте яйце і білок, кефір, масло і ванільний екстракт. Влийте в сухі інгредієнти і перемішайте. Заваріть каву, влийте його тонкою цівкою в тісто, постійно помішуючи. Розділіть тісто навпіл і спечіть два коржі в розігрітій до 200 градусів духовці.

2. Вимийте вишні, обсушити, видаліть кісточки. Викладіть в невеликий сотейник.

3. Додайте крохмаль і трохи цукрової пудри. Якщо використовуєте свіжі вишні, а не заморожені, то додайте ще трішки води. Поставте на вогонь. Після закипання Уваров на повільному вогні до м'якості (хвилин 10-13).

4. Готові вишні зніміть з вогню і остудіть. Охолоджені вершки з'єднайте з цукром або пудрою за смаком, збийте до піків.

5. Можна збирати тортик. Викладіть корж, змастіть його частиною крему.

6. Розподіліть рівним шаром вишні. Потім знову корж, крем і ягоди.

7. Ось така краса! Чудовий тортик для всієї родини.