Капкейкі з вишнею і збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)
Найніжніші бісквітні капкейкі зі збитими вершками і вишнею всередині - відмінний варіант десерту на День народження, посиденьки друзів і дитяче свято.
Відкрию простий секрет, як приготувати капкейкі з вишнею і збитими вершками так, що бісквітне тісто в них не буде сухим, але буде ніжним і повітряним. У тісто я додаю оливкову олію. Докладний рецепт дивіться нижче. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Цукор - 1 Склянка
- Ванілін - 1 щіпка
- Вишня - 1 Склянка (без кісточок)
- Вершки 35% - 250 мілілітрів
- Цукрова пудра - 40 грам
Підготуйте необхідні продукти. Вишню заздалегідь дістаньте з морозилки, дайте стекти утворюється рідини. Духовку дозволите розігріватися на до 180 ° С. Борошно просійте.
Яйця, цукор і ванілін збивайте за допомогою міксера протягом 10 хвилин в густу світлу піну. Тонкою цівкою влийте в піну рослинне масло, продовжуючи збивати міксером на високих оборотах.
Введіть просіяне борошно в 2-3 прийому, акуратно перемішуючи лопаткою знизу вгору.
Викладіть тісто в силіконові формочки для кексів по столовій ложці. У кожну покладіть по 2-3 вишеньки без кісточок.
Закрийте вишеньки тестом, заповнюючи формочки не більше, ніж на 2/3. Поставте запікатися в розігріту духовку на 35-40 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Готовність кексів перевірте після 30 хвилин на суху зубочистку.
Готові кекси трохи остудіть спочатку в формочках, а потім на решітці.
Вершки 35% збивайте до міцної піни протягом 5 хвилин, додайте цукрову пудру, збийте. Перекладіть крем в кондитерський мішок, прикрасьте верх кексів. За бажанням можна додати кілька ягід.