Рецепт Торт з варення фото

Торт з варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 40 хв.

Якщо ви любите радувати родину і гостей домашньою випічкою, то хочу запропонувати вам на замітку дуже цікавий варіант, як приготувати торт з варення з ніжним кремом. Не тільки смачний, але і красивий.

Опис приготування:

Це досить простий, але при цьому вельми вишуканий тортик. Варення ви можете вибрати будь-який, яке вам до душі. Що ж стосується крему, то він швидше за доповнює і відтіняє смак. Якщо ви хочете приготувати більш простий варіант, то можна обійтися і без нього. Такий десерт точно не залишиться без уваги!

  • Яйце - 6 штук(1 цілком + 5 білків)
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Кокосовий екстракт - 1 Чайна ложка (по бажанню)
  • Борошно - 2 склянки (приблизно)
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Рахрихлітель - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 250 грам (навпіл в крем і тісто)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Крем-сир - 250 грам
  • Цукрова пудра - 1/2 склянки
  • Варення - 1 Склянка
торт з варення - фото крок 1
1. У глибоку миску надішліть яйце і 5 білків. Додайте щіпку солі і збийте вінчиком.
торт з варення - фото крок 2
2. У просіяне з розпушувачем борошно додайте вершкове масло, нарізане невеликими шматочками.
торт з варення - фото крок 3
3. Для аромату в тісто додайте ванільний і кокосовий (або будь-який інший) екстракт. Викладіть яйця і збийте тісто до однорідності.
торт з варення - фото крок 4
4. Викладіть в дві жароміцні форми, змащені маслом, розділивши тісто навпіл. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
торт з варення - фото крок 5
5. Випікайте коржі хвилин 25-30. Після перекладіть на решітку і остудіть.
торт з варення - фото крок 6
6. Для приготування крему з'єднайте розм'якшене вершкове масло з крем-сиром.
торт з варення - фото крок 7
7. Додайте цукрову пудру, продовжуючи збивати.
торт з варення - фото крок 8
8. Для пікантності рекомендую додати в крем трохи соку лимона або щіпку лимонної кислоти. Але це не є обов'язковим.
торт з варення - фото крок 9
9. Остиглі коржі розрізати навпіл уздовж. Промажьте варенням. В даному випадку це малина.
торт з варення - фото крок 10
10. Зверху тонким шаром розподіліть частина крему.
торт з варення - фото крок 11
11. І, повторивши шари, зберіть тортик. Залишками крему промажьте верх і боки.
торт з варення - фото крок 12
12. Перед подачею дайте тортика настоятися мінімум 3-4 годину. Прикрасити його можна свіжими ягодами, горішками, кокосом або тертим шоколадом.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти