Торт з варення
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите радувати родину і гостей домашньою випічкою, то хочу запропонувати вам на замітку дуже цікавий варіант, як приготувати торт з варення з ніжним кремом. Не тільки смачний, але і красивий.
Це досить простий, але при цьому вельми вишуканий тортик. Варення ви можете вибрати будь-який, яке вам до душі. Що ж стосується крему, то він швидше за доповнює і відтіняє смак. Якщо ви хочете приготувати більш простий варіант, то можна обійтися і без нього. Такий десерт точно не залишиться без уваги!
- Яйце - 6 штук(1 цілком + 5 білків)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Кокосовий екстракт - 1 Чайна ложка (по бажанню)
- Борошно - 2 склянки (приблизно)
- Цукор - 3/4 склянки
- Рахрихлітель - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 250 грам (навпіл в крем і тісто)
- Сіль - 1 щіпка
- Крем-сир - 250 грам
- Цукрова пудра - 1/2 склянки
- Варення - 1 Склянка

1. У глибоку миску надішліть яйце і 5 білків. Додайте щіпку солі і збийте вінчиком.

2. У просіяне з розпушувачем борошно додайте вершкове масло, нарізане невеликими шматочками.

3. Для аромату в тісто додайте ванільний і кокосовий (або будь-який інший) екстракт. Викладіть яйця і збийте тісто до однорідності.

4. Викладіть в дві жароміцні форми, змащені маслом, розділивши тісто навпіл. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.

5. Випікайте коржі хвилин 25-30. Після перекладіть на решітку і остудіть.

6. Для приготування крему з'єднайте розм'якшене вершкове масло з крем-сиром.

7. Додайте цукрову пудру, продовжуючи збивати.

8. Для пікантності рекомендую додати в крем трохи соку лимона або щіпку лимонної кислоти. Але це не є обов'язковим.

9. Остиглі коржі розрізати навпіл уздовж. Промажьте варенням. В даному випадку це малина.

10. Зверху тонким шаром розподіліть частина крему.

11. І, повторивши шари, зберіть тортик. Залишками крему промажьте верх і боки.

12. Перед подачею дайте тортика настоятися мінімум 3-4 годину. Прикрасити його можна свіжими ягодами, горішками, кокосом або тертим шоколадом.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!