Торт з варення і кефіру
(покроковий рецепт з фото)
Такий торт з варення і кефіру - відмінний варіант в якості домашнього десерту. Рецепт дуже простий і популярний, а сам пиріг виходить смачний і незвичайний.
Незважаючи на всю свою простоту торт з варення і кефіру виходить дивно смачним, а шоколадна глазур надає йому приголомшливий зовнішній вигляд. Готується пиріг на кефірі, але кефір можна замінити і кислим молоком. Варення знадобиться будь-який за смаком.
- Вершкове масло - 100 грам
- Кефір - 250 грам
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2/3 склянки
- Яйце - 1 штук
- Сода - 1 чайних ложок
- Варення будь за смаком - 200 грам
- Шоколад - 200 грам
1. Готуємо відразу тісто: в кефір додаємо соду і чекаємо, поки вона погаситься. Після цього додаємо розтоплене масло і цукор, починаємо збивати.
2. У процесі збивання додаємо яйце і борошно, збиваємо до однорідної консистенції.
3. Виливаємо нашу масу в форму для запікання і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
4. Для пікантності в тісто можна додати трохи кориці, але - це на ваш смак. Після запікання, даємо коржу трохи охолонути і потім розрізаємо його на дві частини. Змащуємо середину варенням (можна джемом) і добре притискаємо другим коржем.
5. Розтоплюємо плитку шоколаду і змащуємо наш торт з варення і кефіру. Тепер потрібно відправити торт в холодильник на 30-50 хвилин.
6. Шоколад краще брати молочний. Ось такий гарний і апетитний виходить торт з варення і кефіру.