Айран з кефіру
(покроковий рецепт з фото)
Це національний східний напій, який відмінно втаязикє спрагу в спекотний літній день і добре впливає на травлення. Розповім, як приготувати айран на кефірі, напій, який продовжує життя.
Напій на основі кисломолочних продуктів по праву вважається еліксиром молодості і запорукою довголіття. Його готують на основі молока, кефіру, йогурту і ряжанки. До нього додають різноманітну зелень (кріп, петрушку, Kinzu, базилік, орегано, м'яту), а також овочі (наприклад, огірки), але можна і без цього. Напій подають до столу охолодженим.
- Кефір - 100 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- М'ята - За смаком
1. Насамперед готував всі інгредієнти для приготування напою.
2. Кефір попередньо відправляю в холодильник і використовую вже охолоджений продукт, воду також використовую вже охолоджену. Переливаю все в чашу блендера, додаю ½ чайної ложки солі без гірки.
3. Збиваю вміст блендера на великій швидкості протягом декількох хвилин до утворення пінки.
4. Готовий напій переливаю в стакан і прикрашаю гілочкою м'яти, подаю айран сразу, поки на ньому є пінка. Смачного!