Айран з кефіру з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Йогурт - відомий кисломолочний напій, він прекрасно втаязикє спрагу навіть в найбільшу спеку. Дієтологи рекомендують включати цей продукт в раціон людям в період схуднення та оздоровлення організму.
Ще цей напій збільшує секреторну діяльність шлунка. Багато хто використовує айран, щоб позбутися від похмілля. При регулярному споживанні цей напій активує діяльність ЦНС, підвищує приплив крові в легені, що в свою чергу допомагає наситити клітини киснем. Також цей продукт нормалізує водно-сольовий баланс в організмі і збільшує м'язовий тонус.
А рецепт, як приготувати айран на кефірі з зеленню, дуже простий.
Готуйте з задоволенням!
- Кефір - 400 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Зелень - 1 пучок (кріп, петрушка або м'ята)
- Вода джерельна крижана - 200 мілілітрів
Співвідношення кефіру і води повинно бути - 2:1. Зелень беріть на свій смак. Мені найбільше подобається з м'ятою.
Домашній кефір, сіль і крижану джерельну воду змішайте з допомогою міксера протягом 1-2 хвилин.
Дрібно нарубати зелень, викладіть її в стакан.
Налийте кефірний коктейль. Кефір готовий, подавайте його до столу!