Айран з кефіру з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 5 хв.
Йогурт - відомий кисломолочний напій, він прекрасно втаязикє спрагу навіть в найбільшу спеку. Дієтологи рекомендують включати цей продукт в раціон людям в період схуднення та оздоровлення організму.
Опис приготування:
Ще цей напій збільшує секреторну діяльність шлунка. Багато хто використовує айран, щоб позбутися від похмілля. При регулярному споживанні цей напій активує діяльність ЦНС, підвищує приплив крові в легені, що в свою чергу допомагає наситити клітини киснем. Також цей продукт нормалізує водно-сольовий баланс в організмі і збільшує м'язовий тонус.
А рецепт, як приготувати айран на кефірі з зеленню, дуже простий.
Готуйте з задоволенням!
- Кефір - 400 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Зелень - 1 пучок (кріп, петрушка або м'ята)
- Вода джерельна крижана - 200 мілілітрів
Співвідношення кефіру і води повинно бути - 2:1. Зелень беріть на свій смак. Мені найбільше подобається з м'ятою.
Домашній кефір, сіль і крижану джерельну воду змішайте з допомогою міксера протягом 1-2 хвилин.
Дрібно нарубати зелень, викладіть її в стакан.
Налийте кефірний коктейль. Кефір готовий, подавайте його до столу!