Бісквіт з кефіру
(покроковий рецепт з фото)
З усіх варіантів випічки я найчастіше готую на кефірі. Якось мені цей кисло-молочний продукт сподобався. Використовую його набагато більше, ніж молоко. І хочу вам показати один цікавий рецепт.
Цей спосіб можна вважати універсальним. Він підійде для тортів, пирогів і кексів. Тому раджу вам прочитати, як приготувати бісквіт з кефіру з какао. Зробіть для нього смачний крем. Добре підійде заварний або сметанний. Також на прошарок підійде варення. Загалом, спробувати можна багато!
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 20 грам
Яйця збийте міксером на невеликій швидкості. Додайте цукор і ще раз збийте, тільки вже при максимальній швидкості.
Потім додайте борошно, какао і кефір. Продовжуйте збивати.
В кінці додайте соду і борошно, що залишилося. Замішайте тісто.
Форму для випічки змастіть маслом. У неї влийте тісто. Запікайте бісквіт при 180 градусах протягом півгодини.
Остиглий бісквіт подавайте з улюбленим кремом і прикрасами. Приємного чаювання!