Млинці з кефіру
(покроковий рецепт з фото)
Що приготувати на сніданок або полуденок? Або ви зустріли нежданих гостей? Або у вас в холодильнику залишився кефір? Раджу приготувати млинці з кефіру за цим рецептом і насолодитися ними з гостями.
Млинці можуть бути різними: товстими, тонкими, в дірочку, на заварний тесті, на молоці, на окропі або, як в даному випадку, млинці з кефіру. Кожен варіант млинців по-своєму прекрасний. Я ж пропоную найпоширеніший рецепт приготування заварних млинців на кефірі, які готуються близько 1, 5 годин.
- Борошно - 2 склянки
- Кефір - 2 склянки
- Окріп - 2 склянки
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Щепоток
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Сода - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 30 грам
1. Кількість інгредієнтів за цим рецептом розраховане на досить велику кількість млинців (від 20). Якщо вам потрібно приготувати менше, скоротіть кількість рівно навпіл. Відразу потрібно збити яйця до пишної піни.
2. Додаємо кефір і продовжуємо замішувати. Це можна робити за допомогою віночка.
3. Додаємо цукор і борошно, продовжуємо збивати. Цукор можна збити і з яйцями.
4. За консистенцією тісто має вийти, як густа сметана. Якщо є час - залиште його на годину, якщо немає часу - продовжуйте далі.
5. У двох склянках окропу потрібно розвести соду, добре розмішати її і вилити в основне тісто.
6. Потім потрібно все перемішати до однорідної консистенції. Пробуйте тісто, сіль додавайте до смаку. Додайте в кінці масло і перемішайте все знову.
7. Смажити млинці потрібно на добре розпеченій сковороді з обох сторін.
8. Не забувайте кожен готовий млинець змащувати вершковим маслом.
9. Ось такі гарні виходять заварні млинці з кефіру. Подавайте їх на смак з джемом, сметаною, варенням, шоколадом і т.Д.