Торт з обліпихи кремом
(покроковий рецепт з фото)
Мої чоловіки люблять обліпиху! Тому в морозилці у мене завжди є ця ягода. Cromme Морзе і Джемма, з неї можна зробити чудовий торт! Ніжний і яскравий, як на колір, так і на смак, крем з обліпихової пюре зробив шоколадний торт чудово ароматним і цікавим.
Якщо Ви в пошуках незвичайного і смачного торта, то даний рецепт для Вас! Він виходить неймовірно смачним і ароматним. Для крему я брала заморожену ягоду і робила з неї пюре. Ви можете використовувати свіжі ягоди, обліпихи варення або джем. Пригощайтеся!
- Яйця - 3 штуки (бІСКВІТ: всі продукти нижче)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 75 грам
- Борошно пшеничне в / сорт - 50 грам
- Борошно мигдальна - 30 грам
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Какао-напій - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Маскарпоне - 150 грам (кРЕМ: всі продукти нижче
) - Обліпихова пюре - 200 грам
- Вершки - 200 грам(33-35%
) - Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Желатин листової - 3 штуки
- Обліпихова пюре - 150 мілілітрів
- Желатин листової - 2 штуки
Змішайте і просійте борошно - просту і мигдалеву, розпушувач і сіль.
Розітріть з 50 мл гарячої води какао-порошок і какао-напій.
Збийте м'яке вершкове масло з цукром до білого кольору.
По одному вбийте яйця, ретельно перемішуючи кожне.
По одному вбийте яйця, ретельно перемішуючи кожне.
Додайте в масляну суміш розчинене какао, перемішайте. Введіть борошняну суміш і добре перемішайте до однорідності.
Перелийте тісто в підготовлену форму і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до сухої скіпки.
Готовий корж переверніть на решітку і залиште на пару годин.
Для пюре размороженную обліпиху нагрійте з цукром - на склянку ягоди 3/4 склянки цукру, потім пробийте блендером і протріть через сито. Я брала 3 склянки ягід, небагато залишилося. Можна скористатися готовим пюре або джемом. Відміряйте потрібну кількість пюре, підігрійте і розчиніть в ньому замочений за інструкцією желатин.
Маскарпоне кімнатної температури збийте з частиною ягідного пюре до однорідності.
Окремо збийте вершки з цукровою пудрою до піків і додайте їх в крем.
Розріжте корж навпіл і просочіть його обліпихи сиропом. Викладіть один корж в роз'ємну форму і змастіть половиною крему. Повторіть процедуру.
Приберіть торт в морозилку хвилин на 15 для схоплювання верхнього шару крему. Дістаньте з морозилки і залийте теплим пюре з желатином. Надішліть торт в морозилку ще на 30 хвилин, потім дайте постояти в холодильнику протягом години.
Приготуйте прикраси для торта. Я робила квіти з мандаринів і шмеліков з абрикосів. Додала свіжої м'яти, цукрові намистинки і метеликів.
Прикрасьте торт і подавайте. Приємного чаювання!