Домашнє вино з обліпихи
(покроковий рецепт з фото)
Обліпиха корисна і смачна ягода, з якої можна робити не тільки варення, але вино! Рекомендую вашій увазі простий рецепт домашнього вина з обліпихи. Дивимося і записуємо!
Обліпиха дуже корисна, і заготовки з неї виходять чудовими. Найскладніше в приготуванні домашнього вина з обліпихи - це перебрати ягоду, адже на ній буває дуже багато колючок. Кількість цукру ви можете регулювати, звичайно. Обліпиха, хоч і не сильно солодка, але надлишок цукру зробить вино занадто нудотним.
- Обліпиха - 4 кілограма
- Цукор - 1, 5-2 кілограма
- Вода - 1, 5-2 L
Свіжі ягоди обліпихи раджу не мити (тільки якщо вони зовсім вже брудні, тоді промийте і дайте воді стекти). На ягодах повно необхідних для брожженія дріжджів, їх краще тому не змивати. Просто переберіть ягоду, придушити її злегка (наприклад, товкачем) і засипте цукром. Поставте в тепле місце на пару годин.
Коли ви побачите, що ягоди пустили сік, додайте воду, злегка перемішайте і перелийте в ємність з гідрозатворів. Вино обліпихи зазвичай бродить місяці 2. Його потрібно час від часу струшувати і перевіряти, щоб не утворилася цвіль.
Потім потрібно перелити вино в нову ємність, прибрати всю мезгу від ягід, що залишилася, і дати вину в холодному місці побродити ще тижнів зо два. Ви побачите, як вино стає світліше і більш прозорим.
Пам'ятайте, чим довше ви даєте дозрівати провину, тим більш насиченим і смачніше воно виходить. Смачного!