Вино з обліпихи
(покроковий рецепт з фото)
Напій богів, вино, можна робити з чого завгодно. Наприклад, в Таїланді його готують з ананасів, marakuji, mangustinov, ягід і інших плодів. А тут я покажу, як приготувати вино з обліпихи.
Я подумала, чому б не створити вино з наших місцевих рослин. І знайшла рецепт вина з обліпихи. Ягода ця дуже корисна, має багато вітаміну C. У ній є приємна кислинка і красивий колір. Загалом, напій повинен вийде досить незвичайним, пікантним і дуже смачним. Він дуже симпатично виглядає в кришталевих келихах на святковому столі.
- Обліпиха - 8 кілограм
- Цукор - 3 кілограма
- Вода - 1, 5 L
Ягоди подрібніть міксером. Ні в якому разі їх не мийте. Потім перетріть плоди через марлю, постійно потроху додаючи води. Так вийде сік.
Сік розлийте по скляних ємностей по 5 літрів. У кожну всипте по склянці цукру. Таку суміш залиште загорнутої в марлі на 3 дня, прибираючи два рази в день утворилася пінку.
Після цього часу сік перелийте в 20-ти літровий бутель. В 1, 5 літрах води розведіть кілограм цукру і влийте її до соку. Встановіть водяний затвор. Залиште ємність для бродіння на 12 днів. Протягом цього часу внесіть цукор, що залишився і трохи збовтувати пляшку.
Після цього часу зніміть з поверхні масляне освіту. Потім зробіть фільтрацію, не менше трьох разів. Потім знову встановіть затвор на бутель і приберіть в приміщення з температурою 15 градусів на 4 місяці. За цей час 2 рази видаліть осад.
І, нарешті, можна розливати вино по пляшках і добре закупорювати. Тепер його можна пробувати. Приємною вам дегустації.