Рецепт Джем з обліпихи фото

Джем з обліпихи
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня , Грецька кухня
Ягоди , Обліпиха
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Дуже яскравий, апетитний і, до того ж, ще й корисний в період зимової застуди джем з обліпихи в домашніх умовах зробити абсолютно нескладно. Це хороший варіант заготовки для всієї родини.

Опис приготування:

1. Для початку вам потрібно як слід промити ягоду під проточною водою.

2. Перекладіть її потім в каструлю, залийте невеликою кількістю чистої води. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Варіть буквально 3-4 хвилини до м'якості.

3. Акуратно злийте воду, а ягоди протріть через сито, щоб джем з обліпихи в домашніх умовах був однорідним і ніжним.

4. Додайте до подрібненого пюре цукор. Залиште його на пару годин.

5. Потім перемішайте і відправте на вогонь. При бажанні можна додати трохи яблучного, грушевого або морквяного пюре: буде теж дуже смачно.

6. На повільному вогні млоїте ягоди близько 15 хвилин, періодично помішуючи.

7. За цей час простерилизуйте банки з кришками.

8. Готовий джем розлийте по банках, закатати.

9. При бажанні можете для надійності простерилізувати банки близько 5-7 хвилин.

10. Залиште до повного охолодження, а після приберіть в темне і прохолодне місце.

Дуже яскраве, смачні ласощі для всієї родини готове!

  • Обліпиха - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
1. Для початку вам потрібно як слід промити ягоду під проточною водою.

2. Перекладіть її потім в каструлю, залийте невеликою кількістю чистої води. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Варіть буквально 3-4 хвилини до м'якості.

3. Акуратно злийте воду, а ягоди протріть через сито, щоб джем з обліпихи в домашніх умовах був однорідним і ніжним.

4. Додайте до подрібненого пюре цукор. Залиште його на пару годин.

5. Потім перемішайте і відправте на вогонь. При бажанні можна додати трохи яблучного, грушевого або морквяного пюре: буде теж дуже смачно.

6. На повільному вогні млоїте ягоди близько 15 хвилин, періодично помішуючи.

7. За цей час простерилизуйте банки з кришками.

8. Готовий джем розлийте по банках, закатати.

9. При бажанні можете для надійності простерилізувати банки близько 5-7 хвилин.

10. Залиште до повного охолодження, а після приберіть в темне і прохолодне місце.

Дуже яскраве, смачні ласощі для всієї родини готове!

Схожі рецепти