Торт з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
На мій погляд шоколадний десерт - це безпрограшний варіант. Ну хто не любить шоколад? Якщо ви ламаєте голову над частуванням для святкової вечері, тоді рекомендую, як приготувати торт з глазур'ю.
Смачний і неймовірно шоколадний торт - це мрія будь-якого. Такий десерт добре підійде для урочистих заходів або для скромних посиденьок з друзями за чашкою чаю. Основу для торта можете зробити самостійно (розповім в рецепті) або купити готову, наприклад, biskvitnuyu.
- Яйця - 8 штук
- Вершки - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Борошно пшеничне - 125 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 80 грам
- Амаретто - 3 Ст. Ложки(2 столові ложки для тесту, 1 столова ложка для глазурі)
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Шоколад - 125 грам

1. У миску влийте 150 грам вершків, додайте цукрову пудру і збийте трохи віночком (близько 5 хвилин). Відокремте білки від жовтків і збийте останні. Потім змішайте з вершками.

2. Просійте борошно і змішайте її з крохмалем, додайте сипучі інгредієнти до збитих вершків і жовтків, потім гарненько перемішайте і влийте Амаретто.

3. В іншій мисці збийте яєчні білки до утворення міцних піків, потім акуратно перекладіть їх в миску до тесту.

4. Лопаткою зверху вниз перемішайте тісто, щоб вийшла однорідна консистенція. Розділіть його на 2 частини.

5. Додайте до другої частини тесту какао-порошок і знову перемішайте.

6. У форму для випічки влийте 2 столові ложки білого тіста і відправте її в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 2 хвилини.

7. Потім дістаньте форму і влийте ще 2 столові ложки коричневого тесту, знову відправте на 1-2 хвилини. Продовжуйте випікати коржі, поки не закінчиться тісто.

8. Дістаньте форму, коли пропікся останній корж і акуратно перекладіть всю заготовку на тарілку.

9. У сотейник викладіть шоколад, додайте Амаретто і розм'якшене вершкове масло, розтопіть вміст сотейника, потім остудіть протягом 10 хвилин.

10. Змастіть торт приготовленої глазур'ю, потім вершками намалюйте равлика. Зубочисткою або сірником простягніть від центру до краю, намалювавши павутинку.

11. Готовий торт наполягайте в холодильнику кілька годин, а потім подавайте до столу.