Рецепт Торт з глазур'ю фото

Торт з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На святковий стіл, День народження
Випічка, Солодке, Торти

На мій погляд шоколадний десерт - це безпрограшний варіант. Ну хто не любить шоколад? Якщо ви ламаєте голову над частуванням для святкової вечері, тоді рекомендую, як приготувати торт з глазур'ю.

Смачний і неймовірно шоколадний торт - це мрія будь-якого. Такий десерт добре підійде для урочистих заходів або для скромних посиденьок з друзями за чашкою чаю. Основу для торта можете зробити самостійно (розповім в рецепті) або купити готову, наприклад, biskvitnuyu.

  • Яйця - 8 штук
  • Вершки - 150 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукрова пудра - 150 грам
  • Борошно пшеничне - 125 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 80 грам
  • Амаретто - 3 Ст. Ложки(2 столові ложки для тесту, 1 столова ложка для глазурі)
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Шоколад - 125 грам
торт з глазур'ю - фото крок 1
1. У миску влийте 150 грам вершків, додайте цукрову пудру і збийте трохи віночком (близько 5 хвилин). Відокремте білки від жовтків і збийте останні. Потім змішайте з вершками.
торт з глазур'ю - фото крок 2
2. Просійте борошно і змішайте її з крохмалем, додайте сипучі інгредієнти до збитих вершків і жовтків, потім гарненько перемішайте і влийте Амаретто.
торт з глазур'ю - фото крок 3
3. В іншій мисці збийте яєчні білки до утворення міцних піків, потім акуратно перекладіть їх в миску до тесту.
торт з глазур'ю - фото крок 4
4. Лопаткою зверху вниз перемішайте тісто, щоб вийшла однорідна консистенція. Розділіть його на 2 частини.
торт з глазур'ю - фото крок 5
5. Додайте до другої частини тесту какао-порошок і знову перемішайте.
торт з глазур'ю - фото крок 6
6. У форму для випічки влийте 2 столові ложки білого тіста і відправте її в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 2 хвилини.
торт з глазур'ю - фото крок 7
7. Потім дістаньте форму і влийте ще 2 столові ложки коричневого тесту, знову відправте на 1-2 хвилини. Продовжуйте випікати коржі, поки не закінчиться тісто.
торт з глазур'ю - фото крок 8
8. Дістаньте форму, коли пропікся останній корж і акуратно перекладіть всю заготовку на тарілку.
торт з глазур'ю - фото крок 9
9. У сотейник викладіть шоколад, додайте Амаретто і розм'якшене вершкове масло, розтопіть вміст сотейника, потім остудіть протягом 10 хвилин.
торт з глазур'ю - фото крок 10
10. Змастіть торт приготовленої глазур'ю, потім вершками намалюйте равлика. Зубочисткою або сірником простягніть від центру до краю, намалювавши павутинку.
торт з глазур'ю - фото крок 11
11. Готовий торт наполягайте в холодильнику кілька годин, а потім подавайте до столу.

Схожі рецепти