Торт з чорничним варенням
(покроковий рецепт з фото)
Хочу з вами поділитися простим рецептом торта з чорничним варенням. Виходить і ніжний, і красивий торт, який сподобається всім без винятку! Спробуйте, зробити не складно!
Такий торт з чорничним варенням в домашніх умовах приготувати дуже просто, так я його рекомендую навіть тим господиням, які особливими кулінарними вміннями не володіють. Зате ви тільки гляньте, до чого ж цей торт гарний! Тому відкиньте сумніви - і за готування!
- Цукор - 250 грам(150 грам - в тісто, 100 грам - в вершках, 50 грам - в начинку)
- Борошно - 150 грам
- Крем - 400 грам
- Маскарпоне - 250 грам
- Чорниця - 400 грам
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Шоколад - 50 грам (для прикраси)
1. Яйця збиваємо з 150 грам цукру. Потім вводимо борошно, ще раз перемішати. З цього тесту випікаємо корж при 190 градусів хвилин 25-30
2. Поки корж остигає, робимо начинку. Ягоди, трохи води і цукру - ось все, що потрібно! Уварюємо суміш приблизно на 2/3. Остуджують і перетираємо в пюре.
3. Тепер зробимо крем. Сметану збиваємо з цукром. Поступово вводимо маскарпоне, не припиняючи збивати. Уже остиглий корж просочуємо варенням і змащуємо отриманим кремом.
4. Кремом також змастіть боки торта. Посипаємо тертим шоколадом, даємо постояти в холодильнику - і торт готовий!