Рецепт Торт «Вікторія» фото

Торт «Вікторія»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Сир , Яйця , Бісквітне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл , День народження , Ювілей
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Часто стикаюся з іменними тортами, одні з них названі просто так, інші в честь яких-небудь знаменитостей. Ось і рецепт, як приготувати торт"Вікторія" , отримав свою назву на честь королеви.

Опис приготування:

Торт готується досить просто і завжди виходить смачним. Вся справа в поєднанні повітряного бісквіта, ніжного крему і свіжих фруктів. В якості основи можна спекти шоколадний або звичайний бісквіт, крем вважаю за краще робити з маскарпоне, але можна замінити його вершковим маслом, а ось як ягід підійдуть абсолютно будь-які за смаком або навіть фрукти.

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукровий пісок - 100 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Маскарпоне - 250 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Сироп з варення - 100 мілілітрів
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Полуниця - За смаком (для прикраси (або інші ягоди))
торт
1. В миску вбиваю яйца, додаю цукровий пісок і збиваю до утворення пишної маси.
торт
2. Борошно заздалегідь просівають і, не зупиняючи віночок, ввожу її поступово до яєць. Як тільки вся мука вже в чаші, виключаю міксер.
торт
3. Отримане тісто перемішую ложкою або лопаткою, щоб мука, осіла на дні, змішалася з рештою маси.
торт
4. Роз'ємну форму для випічки змащую маслом, виливаю бісквітне тісто і відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
торт
5. Готовність коржа перевіряю зубочисткою, після чого виймаю з духовки і трохи остуджують.
торт
6. У чашу міксера додаю жовток, а до нього - цукрову пудру, перемішую віночком.
торт
7. Вводжу в чашу маскарпоне і перемішую до утворення однорідної суміші.
торт
8. Готовий крем виходить легким, пишним і добре тримає форму.
торт
9. Готую просочення для коржів: змішую сироп з варення з ложкою коньяку.
торт
10. Силіконової пензликом або ложкою змащую рясно бісквітний корж з усіх боків сиропом.
торт
11. Після цього викладаю на поверхню торта крем з маскарпоне і рівномірно розподіляю його.
торт
12. Полуницю мою і нарізаю пластинками, прикрашаю ягодами торт і подаю його до столу.

Схожі рецепти