Бісквіт Вікторія
(покроковий рецепт з фото)
Бісквіт Вікторія - класичний англійський бісквіт, гордість тамтешніх кондитерів. Дуже смачна випічка, якщо зробити все грамотно з точки зору кулінарії. Ділюся грамотним рецептом.
Я ніколи не був великим шанувальником бісквітів… поки не спробував бісквіт Вікторія. Відтепер в нашій родині бісквіт Вікторія - це випічка номер один, всіма улюблена, бажана і не набридає. До речі, взагалі-то бісквіт Вікторія запікається одним великим шматком, однак нам більше подобається робити маленькі, portsionnиe biskvitи - так і подавати простіше, і виглядає красивіше. Хоча ніхто не заважає по цьому ж рецепту приготувати вам звичайний, традиційний бісквіт Вікторія.
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 300 грам(200 - для торта, 100 - для начинки)
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 200 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 140 грам
- Малинове варення - - За смаком
У мисці змішуємо цукор, 200 г. Вершкового масла, яйця, борошно, соду, молоко і розпушувач. Збиваємо міксером до однорідності.
Тестом наповнюємо формочки для випічки.
Запікаємо 6-8 хвилин в духовці, розігрітій до 190 градусів.
Тепер зробимо начинку для наших бісквітів. Для цього до однорідної пишної маси необхідно збити вершкове масло і цукрову пудру.
Кожен бісквіт розрізаємо навпіл (поперек).
Час збирати наші бісквіти. Беремо половинку бісквіта, намазуємо на нього трошки збитою вершкової маси і трошки малинового варення. Зверху за принципом бутерброда накриваємо цю справу другою половинкою бісквіта.
Посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо свіжою малиною і подаємо. Смачного!