Торт вершковий
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжний і апетитний торт вершковий в домашніх умовах пропоную вам приготувати. М'які коржі, смачний крем і ванільна присипка - що може бути смачніше?
Цей рецепт приготування торта вершкового прекрасно підійде як для святкового столу, так і для десерту до чаю. Простий і в той же час вишуканий, він буквально тане в роті. Насичений смак, який не вимагає особливих добавок. Але при бажанні ви завжди можете використовувати також свіжі ягоди, наприклад, або горішки.
- Вершки - 2 склянки (навпіл в тісто і крем)
- Вершкове масло - 50 грам(+50 грам для посипання)
- Борошно - 2 склянки (приблизно, + пару ложок в посипання)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 3 штуки (тільки білки)
- Крем-сир - 150 грам
- Цукрова пудра - 2 склянки
- Сік лимона - 70 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Для початку включіть її і розігрійте її до 180 градусів. У глибоку миску вбийте білки і збийте з дрібкою солі. Додайте близько половини склянки цукрової пудри. Влийте вершки і розтоплене вершкове масло. Збийте все до однорідності.
2. Жароміцних форму змажте маслом і присипте борошном. Вилийте тісто і відправте в духовку хвилин на 40-45. Корж повинен пропектися і підрум'янитися.
3. А тим часом збийте вершки зі склянкою цукрової пудри і крем-сиром. Додайте сік лимона. Можна, можливо, звичайно, використовувати в рецепт приготування торта вершкового і ягідний сироп, наприклад. Але лимон прекрасно відтіняє солодкий смак.
4. Готовий крем відправте в холодильник і нехай він там постоїть.
5. Коли корж спікся, остудіть його близько години і акуратно розріжте навпіл.
6. Розподіліть крем рівним шаром (залиште приблизно третину) і накрийте другою половинкою.
7. Прикрасити ваш торт вершковий в домашніх умовах ви можете не тільки кремом, але і апетитною присипкою. З'єднайте холодне вершкове масло з цукровою пудрою і жменею борошна. Додайте ванільний екстракт і розітріть все в крихту.
8. Присипте верх і боки і відправте тортик в холодильник мінімум на 3 години перед подачею.
9. Ось і весь секрет, як зробити торт вершковий. Приємного чаювання!