Рецепт Вершковий торт з глазур'ю фото

Вершковий торт з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
ПП рецепти
На святковий стіл , День народження
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Цей вершковий торт бере своє коріння з дев'ятнадцятого століття. У ньому відмінне поєднання ніжного бісквіту, м'якого вершкового пудингу і товстого шару шоколадної глазурі.

Опис приготування:

Такий торт відмінно підійде навіть на день народження. Тому ділюся рецептом! Бісквіт в цьому пирозі містить трохи масла, хоча смак дуже схожий на класичний бісквіт без жиру. Легкий крем пудинг, в який замість вершкового масла краще додати трохи збиті вершки і шоколадна глазур обов'язково приведуть до загального визнання.

  • Яйце - 4 штуки (бісквіт )
  • Цукрова пудра - 115 грам (бісквіт )
  • Борошно - 115 грам (бісквіт )
  • Вершкове масло - 40 грам (бісквіт )
  • Яйце - 2 штуки (крем)
  • Цукрова пудра - 55 грам (крем)
  • Ваніль - 1 Чайна ложка (крем)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки (крем)
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки (крем)
  • Молоко - 300 мілілітрів (крем)
  • Вершки - 150 мілілітрів (крем)
  • Темний шоколад - 115 грам (глазур)
  • Цукровий сироп - 1 Ст. Ложка (глазур)
  • Вершкове масло - 25 грам (глазур)
  • Вершки - 150 грам (глазур)
1
Розігрійте духовку до 180 градусів. Belk відділ Желтков. Збийте білки з цукром до стійких пік. Потім додайте частину просіяного борошна і акуратно перемішайте. Потім додайте жовтки і решту борошна. Легкими рухами перемішайте. В кінці додайте топлене охолоджене масло.
2
Викладіть тісто у форму і випікайте 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою. Вимкніть духовку. Готовий бісквіт залиште остигати в прочинених духовці.
3
Тим часом приготуємо крем. Яйця, цукор, ваніль, кілька ложок молока і борошно ретельно перемішайте. Час, що залишився молоко вилийте в каструлю і доведіть майже до кипіння. Потім влийте яєчну суміш і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Маса повинна загуснути. Зніміть пудинг з вогню і остудіть. Злегка збийте вершки і поступово змішайте з остиглим пудингом.
4
Для шоколадної глазурі змішайте шоколад, масло і цукровий сироп. Налийте в маленьку каструльку вершки і нагрівайте майже до кипіння, додайте туди шоколад і млоїте на невеликому вогні поки суміш не стане однорідною.
5
Сформуйте торт. Розріжте бісквіт навпіл, промажьте кремом. Зверху вилийте весь шоколад і розрівняйте. Дайте трохи постояти. Смачного!

Схожі рецепти