Вершковий торт з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Цей вершковий торт бере своє коріння з дев'ятнадцятого століття. У ньому відмінне поєднання ніжного бісквіту, м'якого вершкового пудингу і товстого шару шоколадної глазурі.
Такий торт відмінно підійде навіть на день народження. Тому ділюся рецептом! Бісквіт в цьому пирозі містить трохи масла, хоча смак дуже схожий на класичний бісквіт без жиру. Легкий крем пудинг, в який замість вершкового масла краще додати трохи збиті вершки і шоколадна глазур обов'язково приведуть до загального визнання.
- Яйце - 4 штуки (бісквіт )
- Цукрова пудра - 115 грам (бісквіт )
- Борошно - 115 грам (бісквіт )
- Вершкове масло - 40 грам (бісквіт )
- Яйце - 2 штуки (крем)
- Цукрова пудра - 55 грам (крем)
- Ваніль - 1 Чайна ложка (крем)
- Борошно - 2 Ст. Ложки (крем)
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки (крем)
- Молоко - 300 мілілітрів (крем)
- Вершки - 150 мілілітрів (крем)
- Темний шоколад - 115 грам (глазур)
- Цукровий сироп - 1 Ст. Ложка (глазур)
- Вершкове масло - 25 грам (глазур)
- Вершки - 150 грам (глазур)
1
Розігрійте духовку до 180 градусів. Belk відділ Желтков. Збийте білки з цукром до стійких пік. Потім додайте частину просіяного борошна і акуратно перемішайте. Потім додайте жовтки і решту борошна. Легкими рухами перемішайте. В кінці додайте топлене охолоджене масло.
2
Викладіть тісто у форму і випікайте 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою. Вимкніть духовку. Готовий бісквіт залиште остигати в прочинених духовці.
3
Тим часом приготуємо крем. Яйця, цукор, ваніль, кілька ложок молока і борошно ретельно перемішайте. Час, що залишився молоко вилийте в каструлю і доведіть майже до кипіння. Потім влийте яєчну суміш і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Маса повинна загуснути. Зніміть пудинг з вогню і остудіть. Злегка збийте вершки і поступово змішайте з остиглим пудингом.
4
Для шоколадної глазурі змішайте шоколад, масло і цукровий сироп. Налийте в маленьку каструльку вершки і нагрівайте майже до кипіння, додайте туди шоколад і млоїте на невеликому вогні поки суміш не стане однорідною.
5
Сформуйте торт. Розріжте бісквіт навпіл, промажьте кремом. Зверху вилийте весь шоколад і розрівняйте. Дайте трохи постояти. Смачного!