Рецепт Вершковий торт з полуничною начинкою фото

Вершковий торт з полуничною начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Ягоди, Молочні продукти, Вершки, Яйця, Вершкове масло, Полуниця
ПП рецепти
На святковий стіл, День народження, Ювілей, 8 березня, День закоханих
Випічка, Солодке, Торти, Бісквітний торт

Домашній торт - це дуже смачно, та ще й з полуницею… Пропоную приготувати світлий бісквіт, просочити його вершковим кремом і обов'язково додати родзинку - полуничну начинку.

Полуниця, вершки… Що може бути смачніше? Зберіть все найсмачніші інгредієнти в торт смаку літа, а саме - смачний пишний бісквіт, вершки і полуницю. Таке поєднання нікого не залишить байдужим!

  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 230 грам(200г в тісто, 30г в полуницю)
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Вершки 20% - 160 мілілітрів
  • Борошно - 230 грам
  • Сода - 1/3 чайних ложки
  • Вершки від 33% - 600 грам
  • Цукрова пудра - 5 Ст. Ложок
  • Полуниця - 300 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложок
вершковий торт з полуничною начинкою - фото крок 1
Яйця збийте з цукром в пишну масу.
вершковий торт з полуничною начинкою - фото крок 2
Вершки і вершкове масло доведіть до кипіння, щоб масло розтануло. Введіть тонкою цівкою олійно-вершкову суміш до яєць, також додайте просіяне борошно і соду. За допомогою віночка акуратно замісіть пухке тісто.
вершковий торт з полуничною начинкою - фото крок 3
Приготоване тісто викладіть у форму для запікання і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин. Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 3 коржа.
вершковий торт з полуничною начинкою - фото крок 4
Приступимо до приготування начинки. Полуницю наріжте і перекладіть в сотейник. Додайте цукор, крохмаль і перемішайте. Поставте сотейник на вогонь і нагрівайте до тих пір, поки полуниця почне давати сік.
Помішуючи, доведіть масу до густоти.
вершковий торт з полуничною начинкою - фото крок 5
Для крему збийте вершки з цукровою пудрою.
Приступимо до складання торта. Вершки умовні розділи 3 частини, начинку - два. Перший корж змастіть кремом, розподіліть полуницю, встановіть другий корж і повторіть процедуру. Верхній корж і боки торта покрийте кремом. Поставте торт в холодильник на кілька годин для просочення.
вершковий торт з полуничною начинкою - фото крок 6
Торт перед подачею прикрасьте на свій розсуд і подавайте до столу.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти