Торт «вектор»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам досить простий рецепт торта "вектор" . Достеменно невідомо коли і за яких обставин цей тортик отримав свою назву, однак його неодмінно варто спробувати приготувати.
1. Рецепт приготування торта "вектор" починається з випічки бісквіта. Для цього необхідно акуратно відокремити білки від жовтків.
2. У білки додати близько 50 грам цукру і почати збивати. Коли маса стане однорідною і почне густіти, додати цукор, що залишився і збивати до отримання міцної піни.
3. Жовтки збити трохи в окремій мисочці і додати 1-2 ложки білків. Акуратно перемішати.
4. Борошно, попередньо просіяне, додати до збитих жовтків і перемішати так, щоб не утворилися грудочки, а маса залишалася досить пишною.
5. В окрему ємність відкласти трохи тесту (приблизно 1/4) і додати трохи збитих білків. Викласти тісто в форму і відправити в попередньо розігріту духовку. Випікається бісквіт близько 20 хвилин. Зверніть увагу, що бісквіт повинен бути дуже тоненьким.
6. У час, що залишився тісто додати просіяне через сито какао і білки, що залишилися. Все акуратно змішати і відправити у жароміцних форму. Шоколадний бісквіт випікають близько 35 хвилин. Після приготування коржі добре остудити.
7. Коли обидва коржа вже охололи, можна збирати торт "вектор" в домашніх умовах. На дно рознімної форми викласти бісквіт і просочити його сиропом (цукор або мед з'єднати з водою). Зверху викласти шоколадний бісквіт.
8. Желатин розчинити відповідно до інструкції і додати в йогурт. Все ретельно змішати до однорідної консистенції.
9. Вилити йогурт в форму і відправити торт в холодильник мінімум на 3 годину.
10. Прикрасити зверху його можна свіжими ягодами або фруктами, цитрусовими або горіхами в шоколаді (чорному, молочному і білому).
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 175 грам
- Борошно - 120 грам
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Йогурт - 400 мілілітрів
- Желатин - 2 Ст. Ложки
- Горіхи в шоколаді - 100 грам (для прикраси)
2. У білки додати близько 50 грам цукру і почати збивати. Коли маса стане однорідною і почне густіти, додати цукор, що залишився і збивати до отримання міцної піни.
3. Жовтки збити трохи в окремій мисочці і додати 1-2 ложки білків. Акуратно перемішати.
4. Борошно, попередньо просіяне, додати до збитих жовтків і перемішати так, щоб не утворилися грудочки, а маса залишалася досить пишною.
5. В окрему ємність відкласти трохи тесту (приблизно 1/4) і додати трохи збитих білків. Викласти тісто в форму і відправити в попередньо розігріту духовку. Випікається бісквіт близько 20 хвилин. Зверніть увагу, що бісквіт повинен бути дуже тоненьким.
6. У час, що залишився тісто додати просіяне через сито какао і білки, що залишилися. Все акуратно змішати і відправити у жароміцних форму. Шоколадний бісквіт випікають близько 35 хвилин. Після приготування коржі добре остудити.
7. Коли обидва коржа вже охололи, можна збирати торт "вектор" в домашніх умовах. На дно рознімної форми викласти бісквіт і просочити його сиропом (цукор або мед з'єднати з водою). Зверху викласти шоколадний бісквіт.
8. Желатин розчинити відповідно до інструкції і додати в йогурт. Все ретельно змішати до однорідної консистенції.
9. Вилити йогурт в форму і відправити торт в холодильник мінімум на 3 годину.
10. Прикрасити зверху його можна свіжими ягодами або фруктами, цитрусовими або горіхами в шоколаді (чорному, молочному і білому).