Торт «Уфимський» по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, пишний і надзвичайно смачний кекс з самих звичайних продуктів. Ви тільки подивіться наскільки він гарний! Його без сумніву оцінить вся сім'я!
За рецептом, в один з шарів додається біле десертне вино, воно використовується для аромату. Якщо у вас не виявилося під рукою вина, можна спекти без нього, замінивши виноградним або яблучним соком, або додавши пару крапель будь-якого ароматизатора. Горіхи можна використовувати абсолютно будь-які - на ваш смак. Приступимо? розповім детально, як приготувати кекс "уфимський" по ГОСТу.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 135 грам (кімнатної температури)
- Цукор - 120 грам
- Молоко згущене - 50 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Какао-порошок - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Вино біле - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 10 грам
- Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
- Горіхи - 50 грам
- Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Вершкове масло збийте з цукром і ванільним цукром. Потім по одному додавайте яйця. Збивайте після кожного яйця протягом 1-2 хвилин.
Продовжуючи збивати, влийте згущене молоко.
Борошно просійте з розпушувачем і поступово введіть в масляну масу.
Тісто розділи 2 рівні частини. В одну додайте какао, в другу вино і рубані горіхи. Трохи горіхів відкладіть, щоб пізніше посипати зверху. Кожну частину розмішайте до однорідності.
Форму змастіть рослинною олією і присипте борошном. Першим шаром рівномірно викладіть тісто з какао.
Потім горіхове тісто. Посипте зверху кекс горіхами. Поставте випікатися в розігріту до 160 градусів духовку на 70-90 хвилин, до сухої шпажки. Якщо кекс зверху готовий, а всередині ще немає, то зменшите температуру до 120-130 градусів або накрийте фольгою. Випікайте до готовності.
Наш красень готовий! Обов'язково остудіть кекс повністю.
Посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Остиглий кекс зберігайте в пакеті.
Приємного чаювання!