Рецепт Торт «Уфимський» по ГОСТу фото

Торт «Уфимський» по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ніжний, пишний і надзвичайно смачний кекс з самих звичайних продуктів. Ви тільки подивіться наскільки він гарний! Його без сумніву оцінить вся сім'я!

Опис приготування:

За рецептом, в один з шарів додається біле десертне вино, воно використовується для аромату. Якщо у вас не виявилося під рукою вина, можна спекти без нього, замінивши виноградним або яблучним соком, або додавши пару крапель будь-якого ароматизатора. Горіхи можна використовувати абсолютно будь-які - на ваш смак. Приступимо? розповім детально, як приготувати кекс"Уфимський" по ГОСТу.

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Вершкове масло - 135 грам (кімнатної температури)
  • Цукор - 120 грам
  • Молоко згущене - 50 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Какао-порошок - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Вино біле - 2 чайних ложки
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
  • Горіхи - 50 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
кекс
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
кекс
Вершкове масло збийте з цукром і ванільним цукром. Потім по одному додавайте яйця. Збивайте після кожного яйця протягом 1-2 хвилин.
кекс
Продовжуючи збивати, влийте згущене молоко.
кекс
Борошно просійте з розпушувачем і поступово введіть в масляну масу.
кекс
Тісто розділи 2 рівні частини. В одну додайте какао, в другу вино і рубані горіхи. Трохи горіхів відкладіть, щоб пізніше посипати зверху. Кожну частину розмішайте до однорідності.
кекс
Форму змастіть рослинною олією і присипте борошном. Першим шаром рівномірно викладіть тісто з какао.
кекс
Потім горіхове тісто. Посипте зверху кекс горіхами. Поставте випікатися в розігріту до 160 градусів духовку на 70-90 хвилин, до сухої шпажки. Якщо кекс зверху готовий, а всередині ще немає, то зменшите температуру до 120-130 градусів або накрийте фольгою. Випікайте до готовності.
кекс
Наш красень готовий! Обов'язково остудіть кекс повністю.
кекс
Посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Остиглий кекс зберігайте в пакеті.
кекс
Приємного чаювання!

Схожі рецепти