Рецепт Торт «ідеал» рецепт по ГОСТу фото

Торт «ідеал» рецепт по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На святковий стіл , День народження , Новий рік , Ювілей , 8 березня , Різдво
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Друзі, сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати торт"Ідеал" по госту. Тортик прекрасно буде виглядати на святковому столі, а його смак полонить гостей з першого шматочка!

Опис приготування:

Обов'язково спробуйте приготувати цей рецепт будинку і ви не пошкодуєте, адже все будуть в захваті. Ніжний горіховий смак порадує кожного! Торт просто тане в роті!

  • Борошно мигдальна - 410 грам (для тіста )
  • Яйця - 5 штук
  • Цукор - 290 грам
  • Борошно пшеничне - 70 грам
  • Вершкове масло - 165 грам (для крему )
  • Цукрова пудра - 85 грам
  • Згущене молоко - 65 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Коньяк - 10 мілілітрів
  • Мигдаль - 210 грам (для пралине )
  • Грецькі горіхи - 210 грам
  • Цукрова пудра - 220 грам
  • Какао-порошок, шоколад, вершкове масло - по 60 Грам
  • Вершки - 120 мілілітрів
1
Для того, щоб приготувати торт ідеал, необхідно гарненько збити яєчні білки. Збиваємо їх міксером до стану щільною, повітряної піни. Далі додаємо цукор і ретельно все перемішуємо до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться.
2
В окремій ємності змішуємо просіяне миндальную і пшеничне борошно, потім поступово вводимо її в білкову масу. Акуратно все перемішуємо і після приступаємо до випікання коржів для торта. Для цього потрібно розділити миндальную борошно на п'ять частин. Поділяємо тісто на 5 коржів і формуємо коло. Випікати коржі необхідно при температурі 165 градусів протягом 7-8 хвилин.
3
Далі приступаємо до приготування крему. Для цього збиваємо міксером розм'якшене вершкове масло в окремій ємності до побіління, після додаємо в масло цукрову пудру, згущене молоко і знову збиваємо протягом декількох хвилин.
4
Для того, щоб приготувати праліне, необхідно обсмажити горіхи на сухій сковороді, після помістити їх в сотейник. Туди ж відправляємо цукрову пудру і ставимо сотейник на повільний вогонь. Ретельно перемішуємо масу, потім охолоджуємо і перетворюємо в крихту. Додаємо вершкове масло, какао та шоколад, ретельно перемішуємо.
5
Вершки тим часом збиваємо міксером і змішуємо з шоколадно-горіховою сумішшю. Додаємо туди масляний крем і приступаємо до формування торта. Кожен корж Промазуємо кремом, далі змащуємо боки і верх торта, а зверху прикрашаємо його цукровою пудрою. Даємо торту просочитися в холодильнику протягом 30 хвилин. Торт"Ідеал" по госту готовий, смачного!

Схожі рецепти