Торт «сметанник» без випічки (на швидку руку)
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами відмінним рецептом торта і розповісти, як приготувати торт "сметанник" без випічки (на швидку руку) - ніжну і повітряну випічку зі сметанним кремом для великої компанії.
Для приготування такого торта найкраще взяти квадратне цукрове печиво двох видів - класичне і шоколадне. Таким чином торт вийде дуже красивим, а "коржі" добре просочаться сметанним кремом. Для крему можна процідити сметану або використовувати загущувач, щоб маса вийшла досить густий. За бажанням викладайте печиво в один шар, але тоді змащуйте його меншою кількістю крему - він добре просочує печиво. Прикрасити торт можна крихтою з печива або подрібненими горіхами.
- Цукрова пудра - 200 грам
- Крем - 1 літр
- Згущене молоко - 2 Ст. Ложки
- Печиво - 1, 2 кілограма
- Загущувач для сметани (пакетик) - 3 штуки
1. Сметану збийте на середній швидкості протягом 1 хвилини за допомогою міксера. Додайте цукрову пудру або цукор і знову збийте міксером.
2. Додайте згущувач для сметани або загущувач для вершків, перемішайте міксером до загустіння. Трохи печива подрібнити блендером, качалкою або товкачем - окремо два види.
3. На дно форми викладіть трохи крему, зверху - шар печива. Другий шар печива змастіть тонким шаром згущеного молока, скріпіть з першим шаром печива і рясно змастіть кремом. Повторіть процедуру з рештою кремом і печивом, чергуючи види печива.
4. Змастіть торт кремом з усіх боків і посипте крихтою з печива, зробивши візерунок у вигляді ромба. Надішліть торт в холодильник на 5-6 годин. Смачного!