Рецепт Торт «сметанник» на швидку руку фото

Торт «сметанник» на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти
Страви без випічки
На полуденок, Для дітей
Випічка, Торти, Сметанник

Гості на порозі або близькі попросили спекти щось до чаю? Поспішаю поділитися дуже простим варіантом, як приготувати торт "сметанник" на швидку руку. Від такого десерту точно всі будуть в захваті.

Такий тортик стане справжнім відкриттям для тих, хто його спробує. Обов'язково візьміть рецепт на замітку. Найніжніші коржі в поєднанні з апетитним м'яким кремом - це неймовірно смачно.

  • Цукор - 2 склянки
  • Яйце - 12 штук
  • Крем - 500 грам
  • Борошно - 4 склянки
  • Сода - 1.5 чайних ложки(+ оцет або сік лимона)
  • Рослинна олія - 2 чайних ложки
  • Банка згущеного молока - 1 штука
  • Вершки - 1 Склянка
  • Ванілін - 2 чайних ложки
торт
1. У глибокій мисці збийте яйця з цукром до пишності.
торт
2. Погасіть соду оцтом або соком лимона.
торт
3. Додайте в тісто 3 ложки сметани, соду, трохи рослинного масла і просіяне борошно. Збийте до однорідності.
торт
4. З такої кількості тіста можна спекти два широких коржа, щоб потім розрізати кожен ще на два. Випікаються коржі досить швидко близько 15 хвилин при температурі 200 градусів.
торт
5. З кремом теж все досить просто. Поки випікаються коржі, збийте до однорідності сметану зі згущеним молоком і ваніліном.
торт
6. Додайте збиті вершки, перемішайте. Усе, крем на сметанник готовий.
торт
7. Коржі остудити на решітці і рясно перемажьте кремом.
торт
8. Обрізками коржів присипте боки. Залиште тортик, щоб він просочився. Перед подачею можна прикрасити шоколадом, горішками, ягодами.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти