Торт «сметанник» на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Гості на порозі або близькі попросили спекти щось до чаю? Поспішаю поділитися дуже простим варіантом, як приготувати торт "сметанник" на швидку руку. Від такого десерту точно всі будуть в захваті.
Такий тортик стане справжнім відкриттям для тих, хто його спробує. Обов'язково візьміть рецепт на замітку. Найніжніші коржі в поєднанні з апетитним м'яким кремом - це неймовірно смачно.
- Цукор - 2 склянки
- Яйце - 12 штук
- Крем - 500 грам
- Борошно - 4 склянки
- Сода - 1.5 чайних ложки(+ оцет або сік лимона)
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Банка згущеного молока - 1 штука
- Вершки - 1 Склянка
- Ванілін - 2 чайних ложки
1. У глибокій мисці збийте яйця з цукром до пишності.
2. Погасіть соду оцтом або соком лимона.
3. Додайте в тісто 3 ложки сметани, соду, трохи рослинного масла і просіяне борошно. Збийте до однорідності.
4. З такої кількості тіста можна спекти два широких коржа, щоб потім розрізати кожен ще на два. Випікаються коржі досить швидко близько 15 хвилин при температурі 200 градусів.
5. З кремом теж все досить просто. Поки випікаються коржі, збийте до однорідності сметану зі згущеним молоком і ваніліном.
6. Додайте збиті вершки, перемішайте. Усе, крем на сметанник готовий.
7. Коржі остудити на решітці і рясно перемажьте кремом.
8. Обрізками коржів присипте боки. Залиште тортик, щоб він просочився. Перед подачею можна прикрасити шоколадом, горішками, ягодами.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!