Кавовий торт на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Тепер не потрібно ходити в кафе і ресторани, щоб поласувати смачним десертом. Сьогодні розповім, як приготувати кавовий торт на швидку руку, за смаком, як тірамісу. Просто, швидко, і смачно!
Усе, хто спробує цей десерт, почнуть випрошувати у вас рецепт, як приготувати цей смачний, ароматний кавовий торт.
Якщо ви поспішаєте і у вас обмежений час, значить це - ідеальний варіант святкової випічки.
Майже всі продукти ви знайдете в своєму холодильнику.
Найбільша кількість час піде на те, щоб торт настоявся.
Смачного!
- Кефір 2, 5% - 0, 5 склянки(100 мл)
- Розчинна кава - 4 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 1 Склянка(130 грам)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 3-4 чайних ложок
- Крем - 200 мілілітрів
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок (в вершках)
1. Для 20 хвилин до початку приготування торта в кефір кімнатної температури додайте розчинну каву, перемішайте. Потрібен час для того, щоб він розчинився.
2. Два яйця збиваємо в пишну піну, потім додаємо туди цукор і заважаємо блендером на високій швидкості до розчинення цукру.
3. Вершкове масло повинно бути м'яким, трохи підталим. Його ми відправляємо в миску до яєць, а також виливаємо кефір, де вже розчинився кави. Все заважаємо блендером до однорідності.
4. Просіяне борошно блендером перемішайте з сумішшю. Коли маса стане однорідною, можна зупинитися.
5. Щоб торт вийшов пишним, додайте в тісто чайну ложку соди, попередньо погасивши її 9% -ним оцтом (близько 3-4 чайних ложок). Перемішайте.
6. Тепер можна діставати форму для випічки. Дно і боки смазажьте маслом.
Якщо ви готуєте в мультиварці, поставте програму "випічка" з 50-60 хвилин, при цьому перевіряючи зубочисткою ступінь готовності випічки.
Якщо готуєте в духовці, то температура повинна бути 160-170 градусів, готовність торта необхідно також визначити зубочисткою. Усередині не повинно бути сирого тесту.
Якщо ви готуєте в мультиварці, поставте програму "випічка" з 50-60 хвилин, при цьому перевіряючи зубочисткою ступінь готовності випічки.
Якщо готуєте в духовці, то температура повинна бути 160-170 градусів, готовність торта необхідно також визначити зубочисткою. Усередині не повинно бути сирого тесту.
7. Після приготування коржа акуратно пластиковою або дерев'яною лопаткою дістаньте його з форми, поставте охолоджуватися.
8. Для приготування крему змішайте 1-1, 5 столових ложки розчинної кави зі сметаною. Потрібно близько 20 хвилин, щоб кава розчинився в сметані. Відразу додаємо 3-4 столових ложки цукру або цукрової пудри.
9. Розрізаємо остиглий корж на 2 частини, просочуємо кремом кожну частину на стороні зрізу. Через 15 хвилин повторюємо процедуру, так торт буде більш соковитим.
10. З'єднуємо частини коржика, зверху поливаємо залишилися кремом. Прикрасити можна тертим шоколадом, горіхами або дрібно порізаними сухофруктами.
11. На декілька годин (а краще на ніч), ставимо торт в холодильник. Коржі просочаться кремом, його також буде простіше розрізати.
Ваш ідеальний десерт готовий!
Ваш ідеальний десерт готовий!