Рецепт Торт «Словник» фото

Торт «Словник»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Бісквітне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти, Бісквітний торт

Дуже смачний тортик зі старої книжки ще радянських часів. Спробувала спекти торт «Слов'янка» і з вами поділюся, як його приготувати. Скажу, що вийшов дуже ніжний і смачний десерт, а готується він з найпростіших і доступних продуктів.

Трохи підкоригувала рецепт на свій смак так, щоб не залишалося зайвих білків або жовтків. З просоченням можна поекспериментувати, додаючи різні смаки. Але якщо торт і для дітей, то краще обійтися тільки фруктовим сиропом.

  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Крохмаль картопляний - 30 грам
  • Яєчні білки - 7 штук
  • Яєчні жовтки - 4 штуки
  • Вершкове масло - 280 грам
  • Згущене молоко - 200 грам
  • Вода - 70 грам
  • Яєчні жовтки - 3 штуки
  • Вода - 200 грам
  • Цукор - 80 грам
  • Коньяк - 3 Ст. Ложки
  • Ванілін - 1 грам
1
Розділи 7 яєць на білки і жовтки. Всі білки зберіть у велику миску, в якій буде готуватися тісто. Жовтки зберіть в дві ємності: 3 жовтка для крему і 4 - в бісквіт.
2
Готуємо тісто. Просійте борошно разом з крохмалем. Цукор змішайте з ваніліном.
3
Збийте охолоджені білки до стійких піків і, додаючи по ложці цукру з ваніліном, продовжуйте збивати білки. Повинна вийти гладенька маса.
4
Потім по одному додавайте 4 жовтка, кожен раз збиваючи масу до однорідності. Повинна вийти дуже повітряна і густа яєчна маса світлого кольору.
5
В 2 прийому додайте в яєчну масу просіяне борошно з крохмалем, кожен раз акуратно перемішуючи лопаткою рухами зверху вниз і від країв до центру. Виходить густе, але повітряне тісто.
6
Викладіть тісто на деко, застелений папером для випічки, злегка розрівняйте і випікайте бісквіт в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 12-15 хвилин, до рум'яного кольору. Готовому бісквіту дайте охолонути на решітці на столі.
7
Поки бісквіт остигає, готовий крем. 3 жовтка розмішайте віночком до однорідності.
8
Змішайте жовтки з водою і згущеним молоком в сотейнику. Поставте сотейник на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть масу до кипіння і концентрації «трохи густіше, ніж згущене молоко ». Після охолодження вона ще трохи загусне.
9
Збийте міксером м'яке вершкове масло до світлого кольору і незначного збільшення в обсязі.
10
Додаючи поступово в масло остигнула желтковую заварний масу, збивайте міксером до повної однорідності.
11
З охололого бісквіта зріжте краю і верхню запечену скоринку. Бісквіт розрізати впоперек на 3 однакових пласта, а з обрізків приготуйте крихту для обсипання.
12
Готуємо просочення. У теплій воді розчиніть цукор, дайте охолонути до кімнатної температури, змішайте з коньяком і просочіть бісквітні пласти.
13
Просоченої стороною вгору покладіть пласт бісквіта на велике блюдо, змастіть кремом. Так прошарками все 3 шари бісквіту.
14
Верх і боки торта теж змажте кремом і обсипте бісквітної крихтою. Готовий торт повинен постояти в холодильнику (мінімум годину) перед подачею на стіл. Смачного!

Схожі рецепти