Торт «Словник» з халвою
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, всі пробували класичний торт «Слов'янка», в якому бісквіт просочений кремом з соняшникової халвою? А чи знаєте ви, що досить просто приготувати торт «Слов'янка» з халвою, і я покажу, як. Вийде набагато смачніше магазинного.
За цим рецептом виходить дуже ніжний і стійкий бісквіт, він прекрасно піднімається і не осідає. А крем - ніжний, з приємним смаком халви ... Справжню насолоду!
- Борошно пшеничне - 75 грам
- Крохмаль картопляний - 50 грам
- Цукор - 125 грам
- Яйця - 4 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 280 грам
- Халва - 80 грам
- Згущене молоко - 180 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
1
Духова шафа нагрійте до 200 градусів.
2
Збийте яйця з цукром до стійких піків.
3
Додайте просіяне борошно, крохмаль, розпушувач і акуратно перемішайте лопаткою.
4
На деко покладіть лист пергаментного паперу і змастіть його тонким шаром масла. Викладіть тісто і розрівняйте поверхню ножем або кулінарним шпателем.
5
Поставте деко на середній рівень духовки і випікайте до світло-золотистого кольору, приблизно 12-15 хвилин.
6
Готове тісто на папері викладіть на решітку, щоб охололо до кімнатної температури. Потім обережно відокремте папір.
7
Пласт тесту покладіть на стіл, ображати нерівні краї. Розріжте тісто по ширині на 3 однакових прямокутника. Обрізки перетворите в крупну крихту в блендері або вручну.
8
Для крему збийте м'яке вершкове масло з подрібненою халвою, згущеним молоком і ваніліном.
9
Прошарками кремом остиглі коржі, покрийте верх і боки торта. Верх торта і боки посипте приготовленої крихтою.
10
Поставте готовий торт в холодильник, дайте йому добре просочитися кремом (як мінімум протягом 5-6 годин).